Jeugdkickboksen verbetert de conditie, het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden.
Jeugdkickboksen verbetert de conditie, het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden. (Foto: )

Arashi: gratis ´Kickbokzz´ voor meisjes

Op zaterdagen in november

Van de redactie

Bliemer Arashi Sport bestaat 25 jaar en daarom organiseert deze club in november op zaterdagmorgen gratis kickbokslessen voor meisjes van 8 t/m 15 jaar in de Markkant sportzaal te Oosterhout.

OOSTERHOUT - Jeugdkickboksen is voor meisjes die weerbaar willen worden door het trainen van trappen en stoten. Jeugdkickboksen is een combinatie van het traditionele karate en boksen. Tijdens de gratis lessen worden leenbokshandschoenen aangeboden door Arashi.

Een woordvoerder vertelt: "Bij Arashi worden voornamelijk judolessen gegeven, maar de jeugdkickbokstrainingen zijn al meer dan 10 jaar perfect om aanvullend sterker en weerbaarder te worden. Het zelfvertrouwen en de coördinatie zijn met de strenge regels en afspraken een belangrijk item."

"Bliemer Arashi Sport is overtuigd van het nut van deze training voor jongeren in deze tijd. Dat is ook de reden dat Arashi deze lessen, op hun eigen strenge, doch verantwoorde manier, aanbiedt. Wij willen absoluut geen vechtende kinderen op de schoolpleinen! Wij gaan voor kampioenen in het leven. Veel kinderen vinden stoeien heel erg leuk en gaan daarom op judo, maar anderen vinden het trappen en stoten veel leuker en kiezen daarom voor jeugdkickboksen."

Het jeugdkickboksen voor meisjes is op zaterdagmorgen om 11.00 uur in de gymzaal aan de Markkant 3 in Oosterhout. De lessen bestaan uit spelvormen, stevige warming up, trappen en stoten op kussens en bokshandschoenen en de lessen worden altijd afgesloten met enkele oefenpartijtjes. Men draagt makkelijke sportkleding. Bokshandschoenen en hoofdbescherming worden tijdens de lessen te leen aangeboden door Arashi, want de veiligheid staat voorop tijdens de sportlessen! Respect (voor elkaar) staat voorop! Alle meiden vanaf 8 jaar zijn welkom. Neem gerust een vriendin mee, maar vol is vol op zaterdag 10, 17 en 24 november. Aanmelden via secretariaat@budokwaiarashi.nl. Meer info is te vinden op budokwaiarashi.nl.

Meer berichten