Karin Ammerlaan neemt haar eerste boek in ontvangst
Karin Ammerlaan neemt haar eerste boek in ontvangst (Foto: Patrick)

Kinderboek van Karin Ammerlaan uit Geertruidenberg

GEERTRUIDENBERG - Gepromoveerd juriste Karin Ammerlaan, die opgroeide in Geertruidenberg, debuteert momenteel met haar kinderboek Fyra en Lumi – de sterbron van Luminosa, met illustraties van Ramona Treffers.

Dit verhaal gaat over vriendschap en de kracht van verbeelding en is geschikt voor kleine en grote mensen van 10 tot en met 125 jaar. Fyra & Lumi - de sterbron van Luminosa - gaat over vuurvliegje Fyra dat geen licht geeft. Om die reden wordt ze iedere dag gepest op de vuurvliegschool en dat doet pijn. Op het juiste moment belandt Fyra in een spannende zoektocht naar een vreemd, groen licht en maakt kennis met Lumi en zijn Spees-Sjeezer. Dan slaat het avontuur al snel om in een levensgevaarlijke missie door het universum.

Door het uitgeven van dit kinderboek vanuit haar eigen uitgeverij Imaginosa laat Karin Ammerlaan de juridische academische wereld achter zich en rekent ze af met haar eigen faalangst. “Ik ben trots op de boodschap die mijn boek uitdraagt: zelfs in de donkerste nachten van je leven kun je putten uit verbeelding; de grootste kracht die er in jou en in dit gehele universum rondwaart. Wanneer je vanuit je hart de kracht van verbeelding inzet met de nodige humor, word je een supernova in dit universum.”

Fyra en Lumi is te bestellen via www.fyralumi.nl en verkrijgbaar bij alle (internet)boekhandels.

Over de auteur
Karin Ammerlaan (1978) werd geboren op Java en samen met haar tweelingzus geadopteerd. Ze groeide op in Geertruidenberg. Na haar studie Rechten aan Tilburg University in 2003 promoveerde ze in 2009 met haar proefschrift ‘Na de ramp’, over de rol van de overheid bij de (schade-)afwikkeling van rampen, vanuit een belangenperspectief van de slachtoffers. Ze werkte daarna als onderzoeker/adviseur bij het COT, een instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. Ze volgde een schrijfcursus en haar hart, om in 2018 te debuteren als auteur en uitgever. Haar eerste boek verscheen in oktober 2018 en haar tweede boek Scriptiedip - uit je dip in 28 (micro)stappen - volgt snel.

Meer berichten