Dorst on Tour 2019 komt eraan! Op 30 juni 2019 vindt de volgende editie plaats. Zie: dorstsetrappers.nl (foto: Madelon Verwijmeren)
Dorst on Tour 2019 komt eraan! Op 30 juni 2019 vindt de volgende editie plaats. Zie: dorstsetrappers.nl (foto: Madelon Verwijmeren) (Foto: Madelon Verwijmeren)

Trappers fietsen voor Stichting Pim

"We willen graag een speciale fiets kopen", vertelt Stichting Pim-penningmeester Ton van der Veer toen hij de cheque overhandigd kreeg. Recentelijk reikte wielertoerclub De Dorstse Trappers een bedrag van 1000 euro uit aan de stichting. Dit bedrag fietste de vereniging bij elkaar tijdens hun jaarlijkse toertocht Dorst on Tour.

DORST - In 2018 werd na succesvolle eerdere edities voor de derde keer Dorst on Tour georganiseerd. Een prestatietocht van 140 kilometer door West-Brabant, gecombineerd met recreatieve routers van 40 en 60 kilometers voor families of minder ambitieuze wielrenners. De organisatie is in handen van De Dorstse trappers, een wielertoervereniging uit Dorst.

Jack Kuijstermans, voorzitter van De Dorstse Trappers, vertelt dat het opgehaalde bedrag ver boven verwachting is. "De eerste schattingen van het bedrag was zo'n 400 euro. Dat het bedrag ruim twee keer zo hoog is, hebben we vooral te danken aan de vele vrijwilligers en aan Cees Vermeulen – Party-service en Catering. Daardoor konden we deze cheque van 1000 euro samenstellen."

Bij Stichting Pim weten ze wel raad met het bedrag. Penningmeester Ton van der Veer: "We hebben een speciale fiets op het oog waar we de bewoners van Stichting Pim ook in mee kunnen nemen. Deze is niet goedkoop maar met deze bijdrage komen we weer een stuk in de richting."

Voor het eerst werd er dit jaar een goed doel gekoppeld aan het evenement. Dit doel werd gevonden in Stichting Pim, eveneens gehuisvest in Dorst. Penningmeester van de stichting Ton van der Veer is blij met het verkozen doel, want alle beetjes helpen.

Stichting Pim is een initiatief van ouders van kinderen met een meervoudige beperking. Ze wilden een plek waar hun kinderen in een kleinschalige woonvorm begeleidt konden worden. Wat begon met één woonhuis in Dorst voor 8 cliënten, is ondertussen uitgebreid naar 16 woonunits. Ook is er ruimte voor dagbesteding en logeren.

De vrijwilligers en het personeel van de stichting bieden de jongeren de beste mogelijke zorg. Ook gaan wandelen door het dorp en doen ze samen tal van leuke dingen. Recentelijk werd er een nieuwe tuin aangelegd. Van der Veer: "Dorst on Tour was een prachtig voorbeeld van hoe we de tuin willen gebruiken. Een plek waar mensen samenkomen en waar onze bewoners ook kunnen deelnemen aan de evenementen. Zo brengen we ze samen. Het was dan ook leuk om te zien dat enkele jongeren tijdens de barbecue even aansloten."

Meer berichten