Op 1 december speelt toneelgroep Suburbia de zwarte komedie Troost en Zonen in de Bussel (foto: Bart Grietens)
Op 1 december speelt toneelgroep Suburbia de zwarte komedie Troost en Zonen in de Bussel (foto: Bart Grietens) (Foto: Bart Grietens)

Sint, Pieten en kerst in de Bussel

Van de redactie

OOSTERHOUT - Komende woensdag is de goedheiligman jarig en ook in Theater de Bussel gaat dit feest niet onopgemerkt voorbij. Zo begint de decembermaand met Troost en Zonen, waarin een opa zijn pensioengat vult als Schnabbelsinterklaas en het Pietenhuis Oosterhout zet de boel op stelten met het Pietencircus. Daarnaast is er mooie muziek van Carole King gezongen door Ester Groenenberg, kunt u komen lachen bij Victor Luis van Es, speelt Percossa het dak eraf en beleeft Kees Hulst zijn Laatste Paar Dagen. Tot slot draaien de kerstfilms The Grinch en All You Need Is Love in de kleine zaal.

Op 1 december speelt toneelgroep Suburbia de zwarte komedie Troost en Zonen in de Bussel. Ze laten zien hoe drie generaties mannen met elkaar en hun persoonlijke problemen omgaan. Grootvader verkleedt zich als Sinterklaas, zijn zoon van 50+, gespeeld door Peter Blok, draagt stiekem jurken en de kleinzoons zitten in de knel met hun carrières. Na jaren brengt een speling van het lot ze weer bij elkaar en dan komen ze erachter wat ze echt aan elkaar hebben.

Nathalie en Jeroen, van de Circusschool Oosterhout, hebben een brief gestuurd aan Sinterklaas. Zij willen namelijk graag Piet worden om kinderen blij te maken. Maar Piet wordt je zomaar niet! Nathalie en Jeroen worden flink op de proef gesteld. Zou het ze lukken om een échte Piet te worden? Op 2 december wordt Theater de Bussel omgetoverd tot Pietencircus tijdens deze interactieve kindershow.

Zangeres Esther Groenenberg brengt vrijdag 30 november in de kleine zaal een ode aan haar grote idool; zangeres Carole King, bekend van hits als 'A Natural Woman' en 'You've Got A Friend'. De avond is gevuld met muziek van King, de hits die ze schreef voor andere artieste en muziek van James Taylor, haar soulmate. Op hetzelfde podium staat de volgende dag, 1 december, Victor Luis van Es. Stille Strijd is zijn eerste avondvullende stand-up comedyprogramma over zijn achtergrond, ambities, angsten en dromen.

Meer berichten