Foto: Foto:

Column Jes!-sica Voets: Terugkijken

De feestdagen, een mooi moment om even terug te kijken op het afgelopen jaar. Want, wat is er zoal voorbij gekomen? Kijkend naar je eigen omgeving, nieuws of vervelende gebeurtenissen in onze samenleving, zou je misschien soms net als ik, wel eens kunnen denken: Waar moet het in hemelsnaam naartoe met deze wereld?! Want jeetje, wat is er veel gaande, en wat kunnen we het elkaar soms moeilijk maken. Laten we daar vooral niet voor wegkijken en stevig(er) actie op ondernemen.

Maar, er is ook zoveel moois! Met als stille motor de talloze vrijwilligers die zich onbaatzuchtig inzetten en de vele inspirerende kanjers, die laten zien hoeveel kracht er in een mens zit. Prachtig! Ik word er blij van!

Want wat zijn er veel, heel veel,(echt héél, héél, héél véél!) bijzondere verhalen voorbij gekomen. En daar heb jij, lieve lezer, allemaal van mee kunnen genieten. Via de Jes! interviews op radio, tv, en hier in Het Kanton. Want, herinner je jezelf het interview nog met Mirella van Staveren over vrouwelijke kracht en jezelf goed vinden, gewoon zoals je bent? Of vrijwilliger Wil van Gils, die zich dagelijks inzet voor anderen? Of Zen-leraar Stefan Coppens over de Boeddha in jezelf ontdekken, van jezelf houden en aardiger naar elkaar zijn? Of Liza van Velzen, over de transformatie na haar burn-out, ontspullen en keuzes maken waar je blij van wordt? En Dave Snoeren, die vanuit zijn positiviteit en steun van naasten, goed omgaat met zijn geamputeerde been? Of kickboksers Ahmed Hasman en Joey Smits over één grote familie met één team, één taak?

En zo kan ik nog wel even doorgaan met verhalen van de kanjers uit onze samenleving, die met hun inspirerende verhaal eigenlijk zeggen: Als ik het kan, kun jij het ook!

Maar mocht je toch eventjes vergeten dat er zoveel moois is, lees dan een (online)eerder exemplaar van deze geweldige krant terug, zodat je weer wordt herinnerd aan de pracht en kracht van mensen. Want als zij het kunnen, kunnen wij het ook…

Fijne Feestdagen!

www.rozoradio.nl/jes

Meer berichten