Foto:

Jeugdhofkapel zoekt muzikaal talent

De mooie traditie van carnaval in Geertruidenberg bevat drie belangrijke pijlers; de optocht, de sauwelaars en de muziekkapellen. De gemeente is gezegend met drie fantastische carnavalsverengingen (COR, SRK en CSG). De optochten worden geroemd en de sauwelaars zijn zelfs regionaal en nationaal bekend. Er is echter behoefte aan een nieuwe impuls ten aanzien van de carnavalskapellen. Een woordvoerder vertelt: "De gemeente kent veel jonge muzikale talenten en die willen we graag samen brengen in een echte Jeugdhofkapel!"

Het is niet de bedoeling dat de Jeugdhofkapel alle carnavalsdagen onderweg is.

Ze zouden bijvoorbeeld aanwezig kunnen zijn bij de opening van het carnaval, het jeugdsauwelen en bij de prijsuitreiking van de optocht.

"Deze momenten willen we met name ook graag bepreken met de jeugd want het is hun feestje,"aldus de organisatie.

"We zijn op zoek naar jeugdige muzikanten van ongeveer 10 tot 15 jaar die een blaasinstrument of percussie-instrument bespelen."

We streven er naar om een club van circa 15 jongeren samen te brengen. Speel je trompet, saxofoon, klarinet, schuiftrombone, snare, grote trom, tamboerijn, samba ballen of een instrument dat goed in een carnavalskapel past, schrijf je dan snel in!"

Via jeugdhofkapelgemeentegberg@gmail.com kun je je aanmelden.

"Na de inschrijvingen krijg je een bericht terug met meer details over de eerste repetitie. Harry van Avendonk is het aanspreekpunt namens de organisatie.

"We nodigen de carnavalsverenigingen, bouwclubs , muziekscholen en harmonieën van harte uit om dit bericht ook binnen hun eigen leden onder de aandacht te brengen."

"Er is immers niets mooier dan live muziek tijdens het feest der feesten!"

Mocht u behoefte hebben aan meer informatie dan kunt u Harry van Avendonk of John van Vugt aanspreken. U kunt uw vragen ook per mail stellen

Meer berichten