De nieuwe duurzame zandbakrand op het kleuterplein
De nieuwe duurzame zandbakrand op het kleuterplein (Foto: )

Avontuurlijk schoolplein Vrijeschool De Strijene

Het plein van Vrijeschool De Strijene in Oosterhout wordt dit schooljaar omgetoverd tot een avontuurlijke buitenspeelzone. Dit dankzij de subsidies van onder meer het Prins Bernard Cultuurfonds, Jantje Beton en de Boerenbond en de opbrengsten van verkoop-acties en een sponsorloop. Er is een mooi bedrag beschikbaar om de wensen van zowel de kinderen als de leerkrachten te realiseren.

Afgelopen najaar en in de kerstvakantie is er hard gewerkt aan het creëren van een uitdagende, toekomstbestendige buitenspeelplaats. Zo zijn er bomen geplant waar straks fruit van geplukt kan worden en er is een prachtige duurzame rand om beide zandbakken geplaatst.

Op maandag 21 januari wordt op het plein voor klas 1 t/m klas 6 een speeltoestel neergezet waar de kinderen heerlijk op kunnen klimmen en balanceren.

Maar dat is nog niet alles, in de loop van het schooljaar wordt er nog een tribune gerealiseerd en zal er een chill-plek komen voor de oudste leerlingen.

Open ochtend

Het vrijeschoolonderwijs wordt steeds populairder. Dit heeft als gevolg dat er binnenkort een derde kleuterklas van start gaat. Iets voor uw kind? Op woensdagochtend 23 januari staat in alle lokalen de deur open en kunt u zelf komen zien en ervaren hoe de kinderen leren met 'hoofd, hart en handen'. Onze informatrices staan tussen half negen en half elf voor u klaar om u rond te leiden en vragen te beantwoorden.

www.destrijene.nl

Ganzendonk 4, Oosterhout

Meer berichten