Foto:

Welkom bij De Ladykantjes!!!

Als je een groep vrolijk geklede vrouwen ziet die aan het signalement van de foto bij dit artikel voldoen en die gezellig aan het kletsen en dollen zijn, dan heb je grote kans dat het de Ladykantjes uit Oosteind zijn. En als je op straat live muziek hoort, vrolijk of stemmig en mooi uitgevoerd, en er staan mensen te kijken en mee te wiegen, dan kunnen ze dat ook zeker zijn. Een woordvoerster van De Ladykantjes vertelt: "Ons publiek is gelukkig altijd enthousiast en zelf hebben we er ook echt plezier in om mensen blij te maken met een mooi stukje muziek."

OOSTEIND - De Ladykantjes repeteren wekelijks op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Oostquartier in Oosteind. "We treden heel regelmatig op en gaan eens per jaar een weekend samen weg om muziek te maken."

"Naast ons gewone repertoire spelen we Sinterklaas- en Kerstmuziek. Op onze site kun je foto's zien, ons repertoire bekijken en kijken waar wij optreden de komende tijd."

Er gaan niet vaak mensen weg bij de Ladykantjes, maar soms moeten mensen toch afscheid nemen. "Die missen wij dan meteen! We zijn redelijk bezet, maar als er mensen weggaan wordt het krap. Iedereen is weleens ziek, kan een keer niet of valt even uit. Dus daarom deze oproep."

"Speel je saxofoon, trompet, bariton, trombone of sousafoon? Voor alle kopersecties kunnen wij aanvulling gebruiken!"

"Kom je een keer kijken en sfeer proeven? Sfeer proeven kan alvast door te kijken op onze website, Facebook of YouTube. Verder ben je altijd welkom op onze repetities in het Oostquartier in Oosteind. Liefst wel even aanmelden op ladykantjes@gmail.com. Graag tot ziens!"

De Ladykantjes zijn eind jaren '80 ontstaan in Oosteind als een grap van een paar overmoedige dames. Zij zouden weleens een echt instrument gaan bespelen en een optreden geven. En inderdaad, in 1990 gaven zij als Ladykantjes ( dames die muzikant zijn) hun eerste optreden met 3 nummers tijdens de eerste Deunendag in Oosteind.

Meer berichten