Foto:

Blauwe Maan helpt Jacob

Hij werd als jongetje misbruikt binnen de katholieke kerk. Ruim 50 jaar droeg hij dit geheim met zich mee. Toen hij uiteindelijk zijn verhaal deed bij de politie, bleek het misbruik verjaard. Jacob (68): "Ik was bloedlink. Een bankoverval verjaart, dít niet!". Jacob zweeg jarenlang over wat er met hem was gebeurd. "Ik was er niet dagelijks mee bezig. Ik had het heel diep weggestopt, ergens waar ik zelf niet bij kon. Tot ik op gegeven moment een stukje in de krant las over misbruik in de kerk, toen kwamen de tranen, de boosheid, en ging dat balletje rollen."

REGIO - Zijn teleurstelling was groot toen het misbruik verjaard bleek. "Verdorie, ik moest íets! Want ik voelde me totaal machteloos. En zo'n beerput gaat niet zomaar weer vanzelf weer dicht." Dus ging hij op zoek naar hulp en kwam al gauw bij Blauwe Maan terecht.
"Dankzij de hulp van Blauwe Maan ben ik het aangegaan en heb ik het een plek kunnen geven. Omdat ik er met iemand over heb kunnen praten. Iemand die er neutraal in staat, maar wél weet wat je doormaakt. Dat was een enorme opluchting. Ik kan dit alleen maar aanraden aan iedereen die hetzelfde heeft meegemaakt. Dat geldt trouwens ook voor de lotgenotengroep van Blauwe Maan. Die heb ik persoonlijk ervaren als een cadeautje. Samen huilen, maar vooral ook samen lachen. Echt mijn maatjes. Ieder met zijn of haar eigen verhaal, maar allemaal met hetzelfde rode draadje."

www.blauwemaan.nl

Meer berichten