Foto: Sjoerd van Dijk

Linda 'Liefbrief' maakt mensen blij!

Een briefje voor een toevallige voorbijganger met de tekst: "Jij valt op door de kleur van je kleding, maar meer nog door de kleur van je persoonlijkheid." Of voor een man die op zijn vrouw wacht: "Jouw geduld verraadt dat jij staat te wachten op de liefde. En dat is elk wachten waard." Linda Blij doet haar achternaam eer aan. Met haar lieve briefjes, die ze schrijft aan mensen die ze toevallig tegenkomt, creëert Linda een positief moment en een blije lach op het gezicht van haar medemens.

REGIO - Stel: Je loopt op straat, zit op het terras of je komt net de supermarkt uitlopen. Je bent in gedachten verzonken over je plannen van de dag, wanneer je plots wordt aangesproken door een vrouw die vraagt of ze je een lief briefje mag geven. Ze geeft het, en loopt met een vriendelijke glimlach weer door.

Verrast lees je enkele hartelijke regels, speciaal voor jou geschreven. Je staat letterlijk even stil en wordt herinnerd aan je kwaliteiten…

Linda Blij werkt bij een uitvaartmaatschappij en schrijft in haar vrije tijd deze briefjes, omdat ze wil laten zien dat iedereen iets moois in zich heeft.

Linda vertelt: "Door mijn werk ben ik de relativiteit van het leven gaan zien. Het brengt veel mooie dingen, maar het kan ook narigheid geven. Maar, je hebt maar één leven. Dus pak je kansen en geniet ervan.

Zelf heeft Linda ook ervaren dat het leven soms lastig kan zijn, doordat ze er tijdens haar jeugd 'niet altijd bij hoorde'. Daardoor vindt ze het juist belangrijk om het zelf nu anders te doen.

Iets wat volgens haar in onze samenleving ook van belang is: "Mensen nemen vaak niet de tijd voor elkaar en worden grimmiger. Ik heb het idee dat door de briefjes mensen even stil staan en op een andere manier naar zichzelf kijken, waardoor er weer een positieve flow ontstaat."

Linda's briefjes zijn spontaan en onverwachts ontstaan: "Ik zat op een terras en schreef over mensen die me opvielen. Uiteindelijk ben ik mijn briefjes gewoon aan ze gaan geven."

En zo heeft ze in Breda, maar ook bijvoorbeeld op de Heuvel in Oosterhout, mensen blij gemaakt. Linda doet dit onbetaald en voor haar plezier, al kan ze tegenwoordig wel worden ingehuurd, om zo een positieve flow aan een activiteit of evenement te geven. Linda: "Ik wil graag mensen inspireren en iets positiefs brengen. Daarnaast word ik er zelf ook blij van als ik een lach op het gezicht van een ander zie!" En zo maakt Linda Blij, met haar lieve briefjes, anderen blij!

Het gehele interview met Linda Blij is aanstaande vrijdag van 19.00-20.00 uur te horen bij Jes! op www.orts.nl/ FM 106.2 of zondag van 19.00-20.00 uur radio via: www.rozoradio.nl/jes

www.liefbrief.nl

Tekst: Jessica Voets

Jes! interview

Meer berichten