Foto: Casper van Aggelen

Column Andy Marcelissen: Efte-links

Eén van de bekendste en meest geliefde attracties van de Efteling krijgt binnenkort een enorme opknapbeurt.

Het Brabantse pretpark legt enkele miljoenen neer om van het 35 jaar oude 'Carnaval Festival' een moderne attractie te maken, die weer in het huidige tijdsbeeld moet passen.

Hiervoor gaan onder andere de Afrikaanse en Aziatische poppen, die door critici als 'racistisch' en 'discriminerend' worden gezien, zowel in uiterlijk als gedrag op de schop.

Tja, ik vind allochtone uitkeringstrekkers en illegale asielzoekers ook niet meer kunnen. Gaat hier ook wat aan gedaan worden?

Je hoeft het muziekje van Carnaval Festival maar twee tellen te horen en je krijgt het niet meer uit je hoofd.

Dat muziekje zal wel blijven, maar de ouderwetse negertjes met neusringen en kroeshaar verdwijnen.

Wacht even! Dus een neusring bij een donker getint persoon is racistisch en bij een blank getint persoon heet dat gewoon een piercing?

Volgens de directeur van de Efteling is diversiteit het nieuwe toverwoord in dit land en hij vindt de bosneger niet divers.

Dus is het simpel. Iets wat niet divers is in dit land, wordt verwijderd. Met dank aan allen die in het stemhokje het verkeerde rondje rood hebben gemaakt. Dan krijg je dit.

De Efteling zwicht dus heel eenvoudig voor de bedreigingen van een radicale actiegroep bestaande uit een klein, drammerig, gesubsidieerd deel van onze gekleurde medemensen, die Nederland zo langzamerhand om weten te vormen in een eng land waar nergens meer om gelachen mag worden.

En zo trekt het minileger van extreemlinkse beeldenstormers met hun vergiftigde denkbeelden door het land.

Op uw kosten welteverstaan, want dit zijn allen netto-ontvangers van belastinggeld.

Voor extreemlinks is dit een klinkende overwinning, er zal nu wel een luid gejuich opgaan in de illegaal bezette kraakpanden wanneer dat tuig eindelijk wakker is geworden.

Samen met het Kinderpardon hebben zij een prachtig weekje.

De schoonheid van de Efteling is tijdloos. Helaas, doordat we ons collectieve bewustzijn al zo lang verwaarlozen, zijn er minder en minder mensen die zoiets nog kunnen waarderen.

Ik mag hopen dat de Halve Maan kan blijven zoals hij is.

Of komt daar binnenkort een Turkse vlag op?

www.andymarcelissen.nl

Meer berichten