Foto: Museum Voorlinden. Alle informatie over deze reizen is te vinden op de site van CReO: www.stichting-creo.nl.
Foto: Museum Voorlinden. Alle informatie over deze reizen is te vinden op de site van CReO: www.stichting-creo.nl. (Foto: vrij van rechten)

Op pad met Stichting Culturele Reizen O'hout

Al 20 jaar actief in Oosterhout en toch bij veel Oosterhouters nog onbekend: Stichting Culturele Reizen Oosterhout, kort gezegd CReO. De stichting organiseert jaarlijks zes bijzondere dagtochten naar culturele bestemmingen of naar verborgen schoonheden van de Nederlandse of Belgische natuur. Ook voor het eerste halfjaar van 2019 staan weer drie mooie uitstapjes op het programma.

Op zaterdag 26 januari: na een heerlijk Haags ‘bakkie’ bij Hotel des Indes in Den Haag bezocht men de boeiende tentoonstelling van Escher in het Paleis van koningin Emma aan de Lange Voorhout. Na een lunch in de voormalige keuken van het paleis gaan we verder naar het verrassend interessante Belasting & Douane Museum in Rotterdam. Op zaterdag 6 april bezoekt men Museum Voorlinden in Wassenaar, het nieuwe museum voor moderne en hedendaagse kunst en een absolute must voor kunstliefhebbers. Na een lunch in het landhuis volgt een wandeling door het museum onder begeleiding van een deskundige gids.

Op zaterdag 11 mei: in deze maand worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht en waar kan dat beter dan in het Verzetsmuseum Amsterdam! Na een bezoek aan dit indrukwekkende museum, gevolgd door een lunch, gaat het onder begeleiding van gidsen door de voormalige Jodenbuurt langs de vele markante gebouwen en objecten.

Het bestuur bestaat geheel uit vrijwilligers die er veel plezier in hebben om mooie dagtochten te organiseren voor anderen en met name gericht op ouderen. Zij zijn het hele jaar op zoek naar actuele bestemmingen en bijzondere plekken om de gasten te verrassen. Die komen zo op de mooiste locaties waar ze anders wellicht niet zouden komen. Vervoer per comfortabele touringcar, de toegang, gidsen, koffie, lunch, afscheidsborrel en goede plaatsen bij concerten en musicals, alles wordt geregeld en dat tegen een schappelijke prijs. Meer weten?

Meer berichten