Wat een voorleestalent!

Maandagochtend 11 februari zat de zaal van de Bussel vol met enthousiaste leerlingen die hun schoolwinnaars kwamen aanmoedigen tijdens de Voorleeswedstrijd van de gemeente Oosterhout. Tien voorlezers namen het tegen elkaar op en hielden vanaf het podium de hele zaal in spanning.

Juryleden Rijan van Leest van BN/De Stem, Sandra den Ridder, beleidsmedewerkers Jong van gemeente Oosterhout en Theo Peeters, directeur Theek 5, kregen de moeilijke taak de uiteindelijke winnaar te kiezen. Het overleg was pittig en door het grote voorleestalent waren de verschillen klein, maar Luuk Peeters, de enige deelnemende jongen, van OBS de Pionier werd uiteindelijk de winnaar.

Hij nam de zaal mee in het verhaal ‘De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen’ van Andy Griffiths. Toen Luuk als winnaar benoemd werd. Was zijn klas zo enthousiast dat ze met zijn allen juichend het podium opgestormd kwamen. Luuk is nog niet klaar met voorlezen. Op zaterdag 16 maart is de halve provinciale in Goirle, Luuk mag daar gemeente Oosterhout vertegenwoordigen en zal het opnemen tegen alle Brabantse voorleeskampioenen.

Meer berichten