Jessica Voets (in geel/foto: A. Schrooten): "Er is veel aan de hand in de wereld. Ik vind het belangrijk om ook het positieve geluid te laten horen."
Jessica Voets (in geel/foto: A. Schrooten): "Er is veel aan de hand in de wereld. Ik vind het belangrijk om ook het positieve geluid te laten horen." (Foto: )

Jes!-sica wordt veertig en dat viert ze!

Door Jessica Voets

Terugblik op verhalen met kanjers

Jes!: Verhalen van kracht en hoop via de kanjers uit onze samenleving. Vanuit deze strekking schrijft Jessica Voets elke twee weken in deze krant een Jes! column en een Jes! interview. Dat laatste doen we deze week anders. Op 15 februari wordt Jessica namelijk veertig jaar. Dat viert ze met een verjaardagsradioshow, en ook hier in Het Kanton staan we erbij stil. Wat wil Jessica met Jes! bereiken? En, welke gasten hebben haar geïnspireerd?

OOSTERHOUT - Jessica: "Zo'n twee jaar geleden begon ik met Jes! als vrijwilliger bij radio Rozo in Oosterhout. Naast feelgood-muziek, hoorde je elke week een bijzondere gast met een inspirerende boodschap: Mensen die bijvoorbeeld goede dingen doen voor onze maatschappij of aarde, met een onconventionele boodschap, die goed omgaan met moeilijkheden, of die hun lastigheden juist hebben getransformeerd. Kanjers, die een voorbeeld zijn van hoe het óók kan in onze samenleving." Later breidde ze dit uit met columns en interviews voor Het Kanton: "De geïnterviewde is diezelfde week ook bij Jes!-Radio te horen. Ik vind het geweldig dat ook Het Kanton deze positieve boodschap wil verspreiden. We krijgen er ontzettend leuke reacties op."

Onlangs was Jes! te zien met lokale tv-uitzendingen, en daarnaast interviewt Jessica op evenementen. De radioshow die zij samen met technicus André Schrooten voortaan bij ORTS maakt, is inmiddels op vier lokale zenders te horen. Jessica: "Er is veel aan de hand in de wereld en onze maatschappij. Als je het nieuws hoort of de kranten leest lijkt het wel of er alleen maar negatieve dingen gaande zijn. Maar er gebeuren ook zo veel mooie dingen. Ik vind het daarom belangrijk om dat positieve geluid te laten horen."

Tijdens haar verjaardagsshow gaat Jessica zelfs met meerdere mensen in gesprek. Bijvoorbeeld Denise Wijnbergh, die na een onschuldige operatie invalide raakte. Ze zat niet bij de pakken neer, en is met haar doorzettingsvermogen en (zachte) kracht een voorbeeld voor anderen. Of Dongenaar Wil van Gils, die zich als vrijwilliger dermate inzet voor zijn medemens, dat hij daarvoor een lintje kreeg. Of Liza van Velzen, die na haar burn-out is gaan 'ontspullen', waardoor ze nu in een piepklein huisje woont en keuzes maakt waar ze blij van wordt. En ervaringsdeskundig coach Petra van Deijl heeft narcistisch misbruik overwonnen, en helpt nu anderen om hetzelfde te doen. Jessica: "Deze en nog veel meer andere kanjers zijn niet alleen in Het Kanton of bij de radio-uitzendingen voorbij gekomen, ze hebben mij ook persoonlijk geraakt en geïnspireerd. En mijn veertigste verjaardag zorgt ervoor dat ik even terugkijk naar wat ik heb geleerd van de gesprekken met deze geweldige mensen."

Https://jessicavoets.wordpress.com

De gehele Jes! radioshow is aanstaande vrijdag van 19.00-20.00 uur te horen bij www.orts.nl/ FM 106.2 of zondag van 19.00-20.00 uur radio via: www.rozoradio.nl/jes .

Meer berichten