Schoolgidsen begeleiden de groepen bij hun ontdekkingstocht door de Biesbosch.
Schoolgidsen begeleiden de groepen bij hun ontdekkingstocht door de Biesbosch. (Foto: )

Scholieren beleven de Biesbosch

Met de Biesbosch Schoolboot

Van de redactie

REGIO - Ieder jaar brengen ruim tweeduizend scholieren een (educatief) bezoek aan de Biesbosch met de Biesbosch Schoolboot. De scholen komen uit heel Noord-Brabant en soms ook uit andere provincies.

Echter, een groot deel van de scholen uit de gemeente Drimmelen bracht nog geen bezoek en dat zien ze daar graag anders. Want als de Biesbosch bijna je achtertuin is, moet je daar tijdens je basisschoolcarrière toch tenminste een keer zijn geweest. Dat is niet alleen leuk, maar ook leerzaam en goed voor de gezondheid. De gemeente Drimmelen is het hiermee eens en heeft daarom aangeboden om voor de groepen 6 van de basisscholen in de gemeente een deel van de kosten voor de Schoolboot te subsidiëren.

De gemeente vindt het belangrijk dat iedere leerling op de basisschool kennis heeft gemaakt met de Biesboschnatuur en Biesboschcultuur en heeft daarom aan de scholen aangeboden de helft van de kosten van een bezoek op zich te nemen.

Een groot deel van de basisscholen van de gemeente heeft gebruik gemaakt van het aanbod en dus ontvangt de Schoolboot dit seizoen negen groepen 6 uit de gemeente.

De Biesbosch Schoolboot heeft diverse programma's, waarbij (natuur/cultuur) beleving voorop staat. Alle programma's doen een beroep hoofd, hart en handen om zo een blijvende, positieve herinnering te creëren.

Ieder Schoolbootprogramma wordt voorafgegaan met een boottocht. Dit is voor de kinderen vaak al een avontuur op zich. Schoolgidsen begeleiden de groepen bij hun ontdekkingstocht door de Biesbosch.

Meer informatie over de Schoolboot? Kijk op

www.np-debiesbosch.nl

of stuur een mail naar:

schoolboot@staatsbosbeheer.nl

Meer berichten