Speler van de dag: Antoine van Beek
Speler van de dag: Antoine van Beek (Foto: Frans van Duuren Jr)

Onderlinge strijd teams BV Arena-Linberg Vakantiegevoel

Donderdag 14 februari 2019 stonden ze weer traditioneel in de ring van Biljartcentrum ‘t Hartje: Team 1 en team 2 van de BV Arena-Linberg Vakantiegevoel in de 2edivisie van de driebandcompetitie van de OBF.

Beiden streden tot voor kort voor een podiumplaats in deze competitie, maar door uiteenlopende resultaten van hen, maar ook van o.a. NGD 3, ’t Hartje 2 en BV de Dorstvlegel, waren zij wat achteropgeraakt.

De jaarlijkse onderlinge strijd verliep vanaf het begin erg moeizaam. Lange partijen en enkele kleinste verschillen bepaalden het verloop. Kopman Henk Snoeren (1e) versloeg Kopman Ad Sweere (2e) nipt met 1 carambole, terwijl Bram Speijer (1e) zelfs een beurt meer nodig had om Piet van Beek (2e) eveneens nipt met 1 carambole verschil te verslaan… Ad Huijben versloeg Jan Som ruim (netjes in de 52e beurt).

Het was na 3 partijen 6-0 in ’t voordeel van het 1e, toen Antoine van Beek (onze jongste) als laatste aan de beurt kwam tegen “rooky” Peter van Vugt. Antoine speelde rustig en secuur, daardoor ook soms wat voordelig uitvallende caramboles scorend. Uiteindelijk wist hij de eer voor het 2e team te redden, door Peter in de 26e (!) beurt te verslaan met 5 caramboles verschil. Prachtig gedaan, Antoine, met een moyenne van 0,574, dankzij een serie van 4! Antoine werd DE SPELER VAN DE DAG!

Door verwerking van de einduitslagen staat Arena-Linberg 1 nu 4e met 1 wedstrijd minder, en Arena-Linberg 2 op de zevende plaats.

Donderdag 21 februari spelen om 19.00 uur Arena-Linberg Vakantiegevoel 2 tegen ’t Hartje van Oosterhout, terwijl Arena-Linberg Vakantiegevoel 1 Haasje Oosterhout 3 gaat opzoeken.

Meer berichten