"We hopen op veel belangstelling. Ik zou het prachtig vinden als we zelfs twéé zwemgroepen kunnen opstarten," aldus Dianne Aanraad.
"We hopen op veel belangstelling. Ik zou het prachtig vinden als we zelfs twéé zwemgroepen kunnen opstarten," aldus Dianne Aanraad. (Foto: )

Zwemmen voor kids met beperking

Bij OZ&PC De Warande

Van de redactie

Zwemvereniging OZ&PC De Warande uit Oosterhout geeft het goede voorbeeld. Onlangs meldde zich bij deze vereniging een groep kinderen met een beperking, die geen trainer meer konden vinden, waardoor ze als zwemgroep zouden moeten stoppen. "Ongelooflijk" vond Dianne Aanraad, bestuurslid bij zwemvereniging OZ&PC De Warande. "Wij zijn in overleg gegaan met Uniek Zwemmen in Brabant, MOOVE en Gemeente Oosterhout om te bespreken hoe we deze groep een plekje konden geven binnen onze vereniging. Het was mooi om te zien hoe voortvarend dit werd opgepakt."

OOSTERHOUT - De zwemgroep kon uiteindelijk toch blijven zwemmen op de oude locatie. Bij OZ&PC stopte het hier echter niet. "Er zijn waarschijnlijk ook in Oosterhout kinderen met een beperking die graag zouden willen wedstrijdzwemmen. We willen hen graag uitnodigen om kennis te komen maken met OZ&PC, want binnen onze vereniging is iedereen welkom" vertelt Aanraad. "Daarom willen we graag een zwemgroep voor kinderen met een (verstandelijke) beperking starten binnen onze zwemvereniging."

Op maandagavond 1 april zal de KNZB in samenwerking met Uniek Zwemmen in Brabant tussen 18.00 en 20.00 uur een gratis clinic geven op Recreatieoord De Warande. Tijdens deze avond kunnen kinderen met een beperking kennis maken met het wedstrijdzwemmen. Ook broertjes en zusjes zijn van harte welkom om mee te doen.

"De periode na 1 april zullen we gesprekken voeren met de ouders en kinderen die zich hebben aangemeld. We hopen na de zomer te kunnen starten met de aangepaste zwemgroep". Ook wethouder Piena is blij met het initiatief. "We vinden het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen. Het project 'Samen Spelen' dat we vorig jaar op Recreatieoord de Warande hebben geïntroduceerd is daar een mooi voorbeeld van. Nog mooier vinden we het echter, als onze verenigingen daarin hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen."

"We hopen op veel belangstelling. Ik zou het prachtig vinden als we zelfs twéé zwemgroepen kunnen opstarten!" Aldus Aanraad.

Meer berichten