Foto: CASPER VAN AGGELEN

Wie wint dit jaar de Cultuurprijs?

door Casper van Aggelen

Ludens, BOCK, Eus of De Schelp

De gemeente Oosterhout vindt cultuur zo belangrijk dat zij daar elk jaar een prijs voor uitreiken. Deze prijs is bedoeld voor iemand, een vereniging, stichting of activiteit die dat jaar belangrijk is geweest voor de cultuur in Oosterhout. Er kunnen twee prijzen uitgereikt worden; de Cultuurprijs en de Stimuleringsprijs. Komende zondag worden in Speelgoed- en carnavalsmuseum Op Stelten de prijzen uitgereikt. U kunt daar vanaf 15 uur bij zijn.

De Cultuurprijs

In Oosterhout zijn vele mensen en verenigingen actief in het culturele veld. Je vindt in Oosterhout een groot scala aan koren, podiumverenigingen, bandjes, beeldenkunstenaars en vele andere vormen van cultuur. Ieder jaar beloont de gemeente Oosterhout één van die vele personen of verenigingen met een oeuvreprijs. Deze prijs krijg je voor al het werk dat je voor de cultuur in Oosterhout gedaan hebt. Ieder jaar kijkt een jury wie de Cultuurprijs gaat winnen. De winnaar ontvangt een penning en een oorkonde.

De Stimuleringsprijs

Met de Stimuleringsprijs worden talenten en nieuwe ideeën op het gebied van cultuur beloond. De winnaar krijgt een bedrag van €2.500,00 om zich met hulp van de juiste professionele cultuurcoach, binnen de eigen discipline, verder te ontwikkelen.


De winnaar van de cultuurprijs wordt door een vakjury gekozen uit voordrachten, die de Oosterhoutse inwoners hebben kunnen doen. Uit alle voordrachten hebben zij dit jaar vier namen genomineerd, die in aanmerking kom en voor de prijzen:
- Stichting Ludens
- Stichting BOCK
- Eus Rovers
- Stichting Muziekschelp van stadstuin De Schelp

De jury heeft afgelopen weken overlegt wie van deze vier kandidaten zij aan de gemeente Oosterhout gaat voordragen om de Cultuurprijs 2019 te winnen. Vorig jaar is de prijs gewonnen door Nellie Heemskerk, grondlegger van het speelgoedmuseum én theater De Schelleboom.

Meer berichten