Ook in 2019 staan leren, ontwikkelen en verbinden centraal bij MidZuid (foto: Merel-Pics Photography)
Ook in 2019 staan leren, ontwikkelen en verbinden centraal bij MidZuid (foto: Merel-Pics Photography) (Foto: Merel-Pics Photography)

MidZuid werkt voor iedereen

REGIO DONGEMOND - Al 65 jaar is MidZuid (nieuwe naam) bekend onder de namen WAVA en/of !GO. Die namen verdwijnen in 2019 langzaam uit het straatbeeld net als de naam WerkLink. MidZuid is voor de vier Dongemond gemeenten het uitvoeringsbedrijf dat ervoor zorgt dat werk zo dicht mogelijk bij de inwoners georganiseerd wordt. En zoveel als mogelijk bij het reguliere bedrijfsleven. Ook in 2019 staan leren, ontwikkelen en verbinden centraal bij MidZuid.

Voorzitter Paula Jorritsma geeft aan: "door de Participatiewet kregen we er als gemeenten naast de bestaande zaken, veel nieuwe taken bij, zoals mensen uit de bijstand aan betaald werk helpen. Daar heeft MidZuid al jarenlang ervaring mee en zij kunnen de inwoners die steun in de rug bieden die ze nodig hebben. Met de nieuwe naam lukt dat nog beter!"

In de regio Dongemond zijn de werkgeversadviseurs van WerkgeversServicepunt West-Brabant actief. Zij helpen werkgevers bij de werving en selectie van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit heeft in 2018 geleid tot 220 plaatsingen. Belangrijkste doelstelling voor 2019 is de realisatie van duurzame uitstroom van de verschillende doelgroepen uit de Participatiewet van de gemeenten, UWV en MidZuid. "Ook in 2019 streven we weer naar 224 duurzame plaatsingen".

Meer berichten