Foto:

Opvliegers in Theater de Bussel

Van de jaren 50 tot de jaren 60 en van opvliegers tot ouder worden; er staat volgende week een bomvolle theaterweek voor de deur. Zo kan de muziekliefhebber genieten van maar liefst twee concerten: het concert van The Kik met bekende nummers in een Nederlands jaren 60-jasje en Liever in de Kluiz dan Thuiz met de toonaangevende jazzband Michiel Stekelenburg 5.

OOSTERHOUT - Daarnaast staat de komische en ontroerende voorstelling 'Wat nou oud?' op de bühne van de Bussel met als thema ouder worden in een snelle maatschappij. Ook is de vriendinnencomedy Opvliegers 4: Trossen Los! te zien in het theater waarin de fase waar vrouwen het meestal niet over willen hebben, maar waar toch onbedaarlijk om gelachen kan worden, centraal staat. Verder worden ook weer de mooiste films vertoond in de Bussel: de Franse film Un Amour Impossible en Oscarwinnaar Green Book.

Acteurs Bruun Kuijt en Jan Elbertse naderen de grens van 'oud'. Van versleten, saai, lelijk, zwak en uitgerangeerd zijn. Althans, zo wordt er tegen ouder­dom in onze maatschappij aangekeken. De acteurs hebben de schrijver Wannie de Wijn gevraagd dat gegeven op een komische ontroerende wijze uit te werken. Ze spelen twee gepensio­neerde acteurs, tevens liefdespartners, die nog één keer gevraagd wor­den een optreden te verzorgen in een succesvolle, snelle talkshow die dagelijks op de buis te zien is. Weten zij zich staande te houden? De tragikomische voorstelling Wat nou oud? is op zondagmiddag 24 maart te zien in de Bussel.

Woensdag 20 maart is er het jazzconcert van Michiel Stekelenburg 5 in de vijfde editie van Liever in de Kluiz dan Thuiz. Gitarist en componist Michiel Stekelenburg wordt beschouwd als een van de meest toonaangevende moderne jazzgitaristen van Nederland. Daarnaast brengt ook The Kik komende week een bezoek aan Oosterhout. Met hun hertaalde nummers brengen ze de jaren 60 naar de grote zaal van de Bussel.

Zaterdag 23 maart staat de vriendinnencomedy Opvliegers 4: Trossen Los! op het programma. In Opvliegers 4 gaan de vriendinnen Loes, Moniek, Joke en Shirley op zonnige cruise. U wordt tijdens deze hilarische voorstelling ondergedompeld in de wereld van zwembandjes, reddingsboten en knappe kapiteins. De Bussel organiseert rondom deze komische voorstelling een super gezellige Ladies Night! Voorafgaand aan en na de voorstelling kan er geshopt worden bij lokale winkeliers onder het genot van een glaasje bubbels.

Er worden maar liefst twee topfilms vertoond in Theater de Bussel. Dinsdag 19 maart is de film Un Amour Impossible te zien. Dit meeslepende drama over verschillende standen, liefde en ouderschap speelt zich af in Frankrijk in de jaren 50. Donderdag 21 maart is het Oscar-winnende Green Book te zien. Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en concertpianist in de jaren 60.

Meer berichten