Cees Kooijman
Cees Kooijman (Cees Kooijman)

Biljartvereniging Strijen sterkste van libreteams SBK

Het team van BV Strijen 1, bestaande uit Loek Godding (120 tmc), Rinus van Engelen (96), Cees Lammerse (70) en Bram Speijer (52), toonde zich vrijdag 8 maart in Biljartcentrum ’t Hartje de sterkste van de drie Klassen kampioenen Libre van de SBK in het seizoen 2018/2019.

Ieder speelde zijn 2 partijen, die beiden werden gewonnen door Cees Lammerse (Strijen 1), Cees Verschoor en Joop van Berkel (Dommelbergen 1) en Kees Boerhof (Slotjes 2). Strijen 1 versloeg met 75,733 van de 80 te behalen punten het team van Dommelbergen 1 (71,627 punten) en het team van Slotjes 2 (69,192 punten). Dankzij de steun van vrijwillige tellers en schrijvers konden de biljarters zich nagenoeg volledig richten op hun spel.

Competitieleider van de SBK, Cees Kooijman, legt uit: "In Oosterhout zijn de verenigingen overdag al jaren actief binnen de Senioren-Biljart-Kring Oosterhout (SBK) in 3 klassen, A, B en C. Elk jaar spelen zij (thans 8 verenigingen; 28 teams met ruim 140 biljarters) in Oosterhout en Dorst een Libre- en een Bandstoot-competitie. De 3 winnaars van de Librecompetitie maken jaarlijks onderling uit, wie namens SBK mag deelnemen aan de Coupe Midden Brabant".

Dit jaar wordt de Coupe Midden Brabant op 8 biljarttafels op vrijdag 24 mei 2019 vanaf 10.00 uur gespeeld in Biljartcentrum 't Hartje, aan de Braak 31 in Oosterhout, aldus Ton Jansen, voorzitter van de SBK.

De Coupe Midden Brabant wordt op 24 mei verspeeld tussen de kampioensteams van 8 bonden, waaronder Hart van Brabant en de SBK. De kampioen van SBK is BV Strijen. Het kampioenschap van Hart van Brabant wordt op 29 maart verspeeld en die kampioen plaatst zich dan ook voor deze Coupe Midden Brabant. En zo leveren de overige 6 bonden ook hun kampioensteam voor die Coupe. Alsdan zullen alle deelnemende 8 teams aan de Coupe Midden Brabant Libre kleine tafel, bekend zijn.

Meer berichten