Foto:

Casablanca is voor het eerst te zien

De Hollywoodklassieker Casablanca is op 26 maart te zien in Theater de Bussel Oosterhout. Dit ultiem liefdesverhaal in een nieuwe bewerking is dan voor het eerst in een Nederlands theater te zien.

OOSTERHOUT - MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties brengen vanaf maart 2019 Casablanca de Hollywoodklassieker in een nieuwe actuele bewerking van succesvol theaterauteur Jibbe Willems. Stefan Rokebrand (Chez Brood, Celblok H) en Jamie Grant (KLEM, LEEF!) spelen de gedoemde geliefden Rick en Ilsa waartussen de passie onvermijdelijk oplaait als ze elkaar tegenkomen in Casablanca.

De film Casablanca werd genomineerd voor acht Oscars en won er drie waaronder de prestigieuze prijs voor Beste Film. Nu komt het verhaal voor het eerst in een nieuwe eigentijdse bewerking met live muziek naar de Nederlandse theaters. Op 26 maart staat deze muzikale en ontroerende voorstelling in Theater de Bussel in Oosterhout.

Liefde en moraal in roerige tijden

Het leven van oud-geliefden Rick en Ilsa staat op de kop als ze elkaar weer tegenkomen in Casablanca. De stad waar Rick, gespeeld door Stefan Rokebrand, een café bezit en waar Ilsa, een rol voor Jamie Grant, met haar man heen is gevlucht uit angst voor de Tweede Wereldoorlog.

Toen en nu

De acteurs bereiden zich voor op het spelen van dit verhaal en ontdekken hoe actueel deze Hollywood-klassieker is. De onzekere omstandigheden, mensen die hun land uitvluchten en onmogelijke keuzes blijken van alle tijden. Casablanca is een muziektheatervoorstelling over liefde en moraal in roerige tijden, toen en nu.

Regisseur Madeleine Matzer: "Waarom zou je Casablanca, een van de meest iconische films ooit op het toneel zetten, en hoe doe je dat? Dat werd het mooie uitgangspunt voor het script van Jibbe Willems. Want wat zegt dit stormachtige liefdesverhaal tegen een achtergrond van oorlog en onrust over ons, en over het nu waarin wij leven?"

Meer berichten