Foto: Casper van Aggelen

Column Andy Marcelissen: Geblunder

Michael P. verkrachtte twee meisjes en werd in 2012 veroordeeld tot 'maar liefst' 11 jaar gevangenisstraf.

Begin 2017 (dus niet in 2023, of kan ik zo slecht rekenen?) vond men het hoog tijd dat ie werd voorbereid op een terugkeer naar de maatschappij.

Bij de overdracht weigerde P. dat het medisch dossier over zijn zedenachtergrond werd gedeeld.

Op grond van privacywetgeving heeft een gevangene hier namelijk recht op.

Dus Blokkeerfriezen moeten hun DNA afstaan voor eventjes een file veroorzaken – iets waar ze in Friesland nog nooit van hadden gehoord - maar de privacy van een meervoudige verkrachter wordt beschermd door onze privacywetgeving?

Schiet mij maar lek!

Zo gebeurde het dus dat zijn zedenachtergrond volledig uit beeld raakte tijdens zijn herintegratietraject.

Op 29 september 2017 vermoordde hij Anne Faber...

Wie verzint het in godsnaam dat deze vieze verkrachter zelf mag bepalen of hij wel of niet TBS wil en zelf (op advies van een schofterige advocaat) mag bepalen of er informatie over hem mag worden doorgegeven aan de volgende instantie?

Iedereen zal zich wel wéér aan de regels hebben gehouden en natuurlijk gaan er wéér geen koppen rollen en uiteindelijk duurt het wéér tig jaar voor de privacyregels kunnen worden veranderd.

Buiten dat, TBS is verder gewoon een bezigheidstherapietraject voor zowel daders als behandelaars, op kosten van en ten koste van de samenleving, gebaseerd op een jaren zeventig Peppi-en-Kokki-gedachtegoed.

En er lopen er op basis van hetzelfde achterhaalde gedachtegoed meer los dan dat er vast zitten...

Ik kan me nog het kwaadst maken over alle afzwakkingen die hierover in de pers en de rapporten verschijnen: fouten gemaakt, verkeerd ingeschat, onzorgvuldig gehandeld.

Nee, men heeft gewoon geblunderd tot in het ongelooflijke en iedereen probeert z'n vuilnis bij een ander op de stoep te dumpen.

Kortom, het bekende ambtelijke falen in een notendop.

Van mij mag de familie van Anne smartengeld eisen van de overheid. En dan heb ik het niet over een paar rotcenten. Juridisch staan ze ijzersterk.

Anne krijgen ze er helaas niet meer mee terug, maar het kan wel een bepaalde behoefte aan rechtvaardigheid bevredigen.

Laat die incompetente klootzakken die in gebreke zijn gebleven en de moord op Anne mede hebben gefaciliteerd maar bloeden.

www.andymarcelissen.nl

Meer berichten