Sewim en Meryam willen degene die de melding aan de politie heeft gedaan, hartelijk danken, maar wie is het?
Sewim en Meryam willen degene die de melding aan de politie heeft gedaan, hartelijk danken, maar wie is het? (Foto: )

Daders gepakt, zoektocht tipgever

Twee mannen zijn onlangs met een koevoet T en Espresso binnengedrongen. Met hun handen in de kassa werden de twee mannen op heterdaad betrapt door de politie.

RAAMSDONKSVEER - Het was in de nacht van 31 maart op 1 april om 3.35 uur. De daders zijn meegenomen en de politie deed sporenonderzoek.

Op naam van één van de mannen werd een auto opgespoord. Die stond even verderop geparkeerd vol met spullen om in te breken.

"Ik werd midden in de nacht gebeld," vertelde de geschrokken Meryem Aklas die samen met vriendin en collega Sewim Aybmir de horecagelegenheid T en Espresso runt.

"Ik wist niet dat het de politie was. Het was een onbekend nummer. Ja, dan neem je niet op." Hoe kwamen ze er dan achter?

"Het stond op Facebook. "Kennissen belden me de volgende ochtend om te informeren of het over onze zaak ging. Ik wist nog van niks!" vertelt Sewim Aybmir.

De mensen die belden hadden het van Facebook. Het Veers Centrum wist het nog eerder. BN De Stem wist het nog eerder! "Kort daarop belde de politie mij," vervolgt Meryem Aklas.

"Daarna zijn we de hele maandag bezig geweest. De politie was bezig met sporenonderzoek en ze hielpen zodat de deur weer op slot kon. Ze konden het ook niet zo achterlaten."

Er is schade, maar gelukkig is er niks gestolen. De deur was geforceerd en de kassa, dus dat kost wel geld. "We zijn wel verzekerd, maar dit kost hoe dan ook geld."

Meryem Aklas en Sewim Aybmir zijn negen maanden geleden begonnen met de koffiezaak T en Espresso. "Het bestond al drie, vier jaar. Gelukkig loopt het goed, mede dankzij het grote terras. Dat zit altijd stampvol in de zomermaanden."

Ze zijn trots dat de zaak goed loopt. "Deze thee en koffiezaak fungeert als een huiskamer voor een vaste groep dorpsbewoners."

In het begin dachten ze dat er niks gebeurde in een dorp, maar niks is minder waar...

"In de zomer heeft iemand al eens een keer een greep uit de kassa gedaan. Die kwam via de achterdeur. Dat was stom van ons, want die hadden we opengezet vanwege de warmte," vertelt Meryem Aklas.

Sewim Aybmir vult aan: "Van klanten horen we het een en ander. "Bij de Posterij is er ook een poging gedaan en bij Taart. En vergeet de juwelier niet. Er gebeurt veel hier."

Ze bleven nog wel met een vraag zitten: want wie is de held die de politie waarschuwde?

"Die mag wel een kopje koffie of thee komen drinken!" glimlachen de dames.

Meer berichten