De nieuwe stadspromotor Joyce Hijmans en wethouder John van  Vugt. "Geen onderzoeken meer. Die liggen er genoeg!"
De nieuwe stadspromotor Joyce Hijmans en wethouder John van Vugt. "Geen onderzoeken meer. Die liggen er genoeg!" (Foto: )

Wie is nieuwe stadspromotor Geertruidenberg?

Wie is Joyce Hijmans (22)? Ze werd voorgesteld door wethouder John van Vugt. Ze is uit vijftien sollicitanten gekozen vanwege haar "frisse kijk" op de zaken. Ze heeft de opleiding Leisure Management in het NHTV Breda University of Applied Sciences gedaan. Ze is geboren in Oosterhout, opgegroeid in Hank en nu verhuist ze binnenkort met haar vriend naar Geertruidenberg. "Mensen moeten weten dat het hier bruist!"

GEERTRUIDENBERG - "De opleiding Leisure Management is een hele goede," vertelt Joyce Hijmans.

"Je wordt door verschillende marketing cases uitgedaagd jezelf op te leiden. Verschillende cases gingen over Oosterhout en Dongen. We moesten kiezen tussen winkelstraten en dat werd voor ons de Klappeijstraat. Ik had dus al vaker uitgezocht waar gebieden in uitblinken."

John van Vugt vult aan dat iedereen voor de sollicitatie een case is toegestuurd. "Joyce viel op door haar enthousiasme en haar frisse kijk. Ze is communicatief sterk en heeft een open persoonlijkheid. Heel belangrijk vind ik dat ze zelf zag wát we hier hebben. Ook mensen in onze eigen gemeenschap hebben het nodig dat af en toe te horen. Zo heeft ze aansluiting. Het kan!"

Wat gaat Joyce Hijmans als eerste doen als ze aan de slag gaat?

"Rustig aan," lacht John van Vugt. "Het is pas haar tweede werkdag." Hijmans vertelt enthousiast over alle dingen die hier te doen zijn: de vishal, de obstacle run, als je in het programma van de gemeente kijkt lijkt het alleen maar om standswandelingen en beklimmingen van de toren te gaan. Er is veel meer!"

John van Vugt vertelt dat dat beeld komt doordat het in eerste instantie alleen maar activiteiten op de gemeentelijke kalender zijn waar de gemeente ook wat mee te maken heeft, maar er wordt veel meer georganiseerd.

De activiteiten zijn nu veelal versnipperd. Ze komen deels op de pagina van de ANWB, de pagina van de VOG, de pagina van Museum de Roos, Het Kanton…

Maar wat gaat Joyce Hijmans daar dan aan doen? Ze schud het zo uit haar mouw: ze wil een eigen Facebook-pagina opzetten waar ze haar naam aan gaat verbinden. Hier wil ze de activiteiten die er plaatsvinden bundelen, zodat het in een keer duidelijk is wat er te doen is.

Een naam heeft ze ook al: Facebookpagina stadspromotor. Ze twijfelde nog even of Instagram niet een beter medium is, maar de mensen die Facebook gebruiken lijken haar doelgroep beter te vertegenwoordigen.

Ze is van plan te gaan praten met de ondernemers op de Markt om te horen wie er initiatieven wil ondernemen. "Geen onderzoeken meer, die liggen er genoeg."

Tekst: Judith Prakke

Meer berichten