Nog steeds leest Frits de verhalen ook trouw voor in de kerkdiensten van Kerk7 in Oosterhout
Nog steeds leest Frits de verhalen ook trouw voor in de kerkdiensten van Kerk7 in Oosterhout (Foto: K.J.)

Max en Maya komen tot leven met Pasen

OOSTERHOUT - Al jarenlang schrijft de in Oosterhout wonende Frits Jongboom verhalen voor kinderen en volwassenen. Twee van de personages die hij creëerde, zijn de avontuurlijke tweeling Max en Maya. Vanaf Pasen zijn deze verhalen in een 'Dikkie Dik achtige setting' te zien via de On Demand videodienst ‘New Faith Network’.

Frits vertelt: 'Toen ik als predikant begon met preken ontdekte ik dat de kinderen tijdens de kerkdienst van alles deden behalve luisteren. Ik dacht dat het misschien aardig zou zijn om, voordat de kinderen naar de zondagsschool gaan, een verhaaltje te vertellen. Zo ontstond de tweeling Max en Maya. De yekeningen bij de verhaaltjes werden gemaakt door een bevriend gemeentelid Gerwin Tromp.

Als inspiratiebron gebruikt de enthousiaste schrijver vaak gebeurtenissen die zich afspelen in zijn eigen gezin, waarbij de nodige zelfspot niet wordt vermeden. Zo draaft er in de verhalen regelmatig een dominee op die veel gelijkenis vertoont met Frits zelf.

Zo'n 15 jaar geleden ontdekte de Internationale Bijbelbond de verhalen en plaatste vijftien verhalen op cd-rom voor de pc. Ook verscheen het eerste Max en Maya boek. Vanaf eerste paasdag zijn de verhalen nu te zien bij New Faith Network. Dit is een christelijke online videodienst.

Meer berichten