IOpperste concentratie bij de verschieting 'Schot in de roos'
IOpperste concentratie bij de verschieting 'Schot in de roos' (Foto: )

'Schot in de roos' voor De Bergsche Batterij

RAAMSDONK - Schuttersgilde Sint Bavo Raamsdonk laat weten dat De Bergsche Battery de door hen georganiseerde wedstrijd 'Schot in de roos' gewonnen heeft.

Maar zijn de deelnemende schutters nog wel ongeoefend? Zo staat het in 't reglement: personen die lid zijn van een handboogvereniging zijn uitgesloten van deelname.

De verschieting 'Schot in de roos' is nu voor de derde keer gehouden, en er zijn leden van de viertallen die elk jaar mee schieten en zodoende al een aardig niveau hebben bereikt.

Maar gelukkig is er ook een grote variatie in de bezetting van de viertallen, waardoor de wedstrijd toch voor iedereen interessant blijft.

Interessant en uitdagend was het zeker, zowel afgelopen vrijdagavond als op de zaterdagmiddag. Onder leiding van trainer Dirk Wijkhuijzen en met hulp van enkele gildeleden werden door ieder de twaalf wedstrijdpijlen met grote concentratie geschoten.

Het schieten gebeurde horizontaal, op een gildeblazoen op een afstand van tien meter. Bogen en pijlen werden door het Gilde beschikbaar gesteld.

De wisselprijs, een beeld van een vendelier, voor het viertal met de hoogste score, was in het bezit van de 'Bond van ouderen', van Raamsdonk. Ofschoon deze groep zich met twee viertallen uitstekend verweerde, moest zij toch de meerdere erkennen in Team I van de Bergsche Battery.

Elk lid van dit viertal ontving een herinneringsprijs. Tweede werd Team II van dezelfde vereniging, en op de derde plaats kwam Xioe. De hoogste individuele score behaalde Tiel van Gerwen uit Geertruidenberg met een prachtig gemiddelde van 8,75.

Tiel won voor de derde keer. Hij werd op de voet gevolgd door Marco van Vugt van dezelfde vereniging maar van een ander team. Bruno Korngold eindigde op de derde plaats.

Maar bovenal heerste er beide dagen een plezierige, gemoedelijke sfeer.

Voor deze wedstrijd werden veel verenigingen in de regio Geertruidenberg-Waspik uitgenodigd. Door slechts enkele groepen is hierop ingegaan.

"Met het evenement wordt juist beoogd de waardering voor elkaars werk te stimuleren. Hopelijk gaat 'Schot in de roos' de komende jaren breder uitgroeien, met een grotere deelname. Kom en ervaar het!," aldus een woordvoerder van Schuttersgilde Sint Bavo uit Raamsdonk.

Meer berichten