Foto: Beeld Werkt/Jeroen van Eijndhoven

Amphia: bestaand en nieuw wordt samen één

Direct na de oplevering van de Amphia nieuwbouw start de renovatie van het bestaande gebouw op locatie Molengracht. Het gebouw kan na de verbouwing weer tientallen jaren mee. Tijdens de verbouwing worden onder andere de technische installaties vervangen.

In het bestaande gebouw zullen verschillende partners hun expertise en kracht bundelen om te focussen op verder herstel en revalidatie. Hierdoor kunnen patiënten goed herstellen voordat zij weer naar huis gaan.

Als alle verbouwingen achter de rug zijn, bestaat Amphia Breda uit één locatie in Breda en één locatie in Oosterhout. Zorgprofessionals kunnen zo snel met elkaar overleggen en afstemmen, waardoor patiënten ook snel weten waar zij aan toe zijn. Doordat de afdelingen die veel met elkaar te maken hebben bij elkaar in een bouwdeel georganiseerd zijn, hoeven patiënten niet meer het hele ziekenhuis door voor afspraken.

Hoewel veranderingen altijd gepaard gaan met enig ongemak, kunnen patiënten en bezoekers erop rekenen dat Amphia zoveel mogelijk doet om de overlast te beperken. Zo wordt er zoveel mogelijk voor en na spreekuren geboord. Het ziekenhuis blijft tijdens de renovatie open.

Foto bijschrijft:
Begin dit jaar zijn de eerste werkzaamheden van de renovatie in de kelder van het ziekenhuis gestart. Een lange keldergang verbindt het nieuwe en het bestaande ziekenhuis en is straks een belangrijke verkeersslagader in Amphia.

Meer berichten