v.l.n.r. Ad Huijben, Bram Speijer, Peter van Vugt, Teamleider Ad Mathon en de 84-jarige Henk Snoeren
v.l.n.r. Ad Huijben, Bram Speijer, Peter van Vugt, Teamleider Ad Mathon en de 84-jarige Henk Snoeren (Foto: Frans van Duuren Jr)

Alle OBF-kampioensteams gehuldigd

Het 1e team van de Biljartvereniging Arena-Linberg Vakantiegevoel is KAMPIOEN driebanden van Oosterhout geworden in de 2e klasse van de OBF (Oosterhoutse Biljart Federatie). Vrijdagavond werden alle OBF Kampioensteams gehuldigd door het OBF-bestuur. Opvallend was, dat alle kampioenen hun thuishonk hebben in Biljartcentrum ’t Hartje aan de Braak 31.

Na een seizoen van 32 speelrondes versloeg Arena-Linberg Vakantiegevoel 1 niet minder dan 23 keer de tegenstanders, waarvan 8 keer met 9-0, door telkens alle 4 partijen te winnen. Met 184 punten uit 32 wedstrijden (bijna 6 punten per wedstrijd) werden zij Oosterhouts Kampioen met een teammoyenne van 0,390. Zij bleven daardoor de achtervolgers NGD 3,’t Hartje van Oosterhout en BV de Dorstvlegel ruim 10 % voor.

Voorzitter Bram Speijer memoreert nog eens, dat het ook in zo’n competitie van eind augustus 2018 tot begin mei 2019 een wisselvallig verloop kon krijgen. “Zo stonden wij na de eerste helft nog 12 punten achter op ’t Hartje 2, Zonneke 3 en NGD 3. Maar door een magnifieke inhaalrace met o.a. 4 x 9-0 (lovegames) speelden wij ons terecht tot kampioen en zij niet!”
"Na 2013 (Kampioenschap van ons 2e) zijn we -als vereniging- niet meer hoog geëindigd, dus het werd nu weleens tijd…", aldus Speijer.

Terecht noemde Peter de Laat, voorzitter van de OBF, de befaamde eindsprint van Arena 1, waardoor elke tegenstander werd overklast en voorbij gestreefd. Ook de leeftijdsopbouw en zichtbare teamgeest van dit Kampioensteam riep veel bewondering en van o.a. de OBF de term “verdiend kampioenschap” op.

Meer berichten