Bart van Delft in training voor zijn deelname aan Alpe d'Huzes.
Bart van Delft in training voor zijn deelname aan Alpe d'Huzes. (Foto: Sportograf)

"Oosterhout toont barmhartigheid"

“Ieder uur krijgen in Nederland 13 mensen te horen dat ze te maken met die vreselijke ziekte, kanker.” Met deze boodschap kondigde de Oosterhoutse wielerliefhebber Bart van Delft zijn deelname aan Alpe d’Huzes aan. Tijdens dit jaarlijkse evenement fietsen en lopen duizenden mensen zo vaak mogelijk de gelijknamige Alpenreus (Alpe d’Huez) op om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

OOSTERHOUT - "De reden om deze uitdaging aan te gaan? De laatste jaren hebben wij te vaak (in)direct te maken gehad met deze rotziekte. Van mijn oma en ons petekindje tot leden van onze wielervereniging. Onlangs ontvingen we het nieuws dat één van mijn beste fietsvrienden ook getroffen was, de vriend met wie ik in mei deze mythische col zou gaan beklimmen. Dat was de druppel om de knoop door te hakken en mezelf in te schrijven.”

Het minimale streefbedrag om deelname te garanderen heeft Bart inmiddels ruimschoots gehaald. Hierop reageert Bart: “Het is ongelooflijk om te zien hoeveel mensen gedoneerd hebben voor mijn deelname aan Alpe d’Huzes. De berichten die mensen mee sturen zijn overwegend van aanmoedigende aard, maar onderstrepen meermaals ook het feit dat deze ziekte nog dagelijks zo veel mensen raakt. Dat geeft maar eens hoe belangrijk het is dat er geld in onderzoek naar de genezing van kanker wordt gestoken.” Het ingezamelde bedrag gaat 1 op 1 naar het KWF en zal goed besteed worden.

Op 6 juni zal Bart zo vaak mogelijk naar boven proberen te fietsen, hiervoor is hij volop in training. In en rond Oosterhout zal men hem dan ook regelmatig zien fietsen in het tenue van de wielervereniging waar hij de trotse voorzitter van is: WTC Klein Verzet. Bart concludeert met een korte lofzang over Oosterhout: “Wij hebben als club een enorm sterke band met Oosterhout en al het moois van onze stad. We proberen ons in te zetten voor allerlei lokale goede doelen, maar op dit soort momenten zie je dat deze barmhartige manier van denken diep genesteld zit in onze gehele gemeente. Fantastisch!"

Meer berichten