Het diamanten bruidspaar met burgemeester Buijs
Het diamanten bruidspaar met burgemeester Buijs (Foto: )

Echtpaar Buuron 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Buuron-Maas uit Oosterhout was woensdag 1 mei zestig jaar getrouwd. Om hen met dit heuglijke feit te feliciteren bracht burgemeester Mark Buijs het diamanten echtpaar die dag een bezoek. De burgemeester bracht een mooi cadeau mee: een kopie van de originele trouwakte van de gemeente Roosendaal en Nispen, uit 1959.

Bert Buuron is geboren op 28 april 1937 in Roosendaal. Zijn echtgenote Ad Buuron-Maas is geboren op 2 mei 1936 eveneens in Roosendaal. Uit het huwelijk zijn een dochter en een zoon voortgekomen, 3 kleinkinderen en sinds augustus 2018 een achterkleinkind. Van mei 1959 tot december 1959 hebben ze in Oosterhout ingewoond in de Molenstraat, na een aantal verhuizingen in de opvolgende jaren, uiteindelijk weer in 1972/'73 teruggekeerd naar Oosterhout.

Zij hebben 26 jaar deel uitgemaakt van carnavalsvereniging de Petrinarren, waar menig carnavalswagen, zowel ontwerp als bouw, uit de hand van Bert is ontstaan.

Jarenlang heeft het paar een stacaravan gehad in Kamperland waar zij graag vertoefden. Lekker fietsend genieten van het zonnetje en een terrasje op zijn tijd. Enkele jaren geleden hebben zij de camping vaarwel gezegd en zoeken nu het vertier in de buurt van thuis.

Ad vult haar vrije tijd met jeu de boules en Bingo en Bert is vrijwilliger bij de traditiekamer van vliegbasis Gilze en Rijen. Meer dan 40 jaar is Bert werkzaam geweest bij de luchtmacht. Ad is werkzaam geweest in een gloeilampenfabriek, ziekenhuis en als huisvrouw/ moeder.

De heer Buuron heeft in 2011 een koninklijke onderscheiding ontvangen. Mevrouw Buuron-Maas mocht heel even ervaren hoe het voelt om een ambtsketting te dragen. Het echtpaar is op 1 mei 1959 voor de wet getrouwd in Roosendaal, op 26 mei 1959 heeft de kerkelijke inzegening van het huwelijk plaatsgevonden.

Meer berichten