The Red Strats met rechts topgitarist Roy Soerioroseno
The Red Strats met rechts topgitarist Roy Soerioroseno (Foto: )

60's herleven bij Let's make a memory bij 't Boerke in Rijen

Liefhebbers van de muziek uit de jaren '60 zullen 'The Old Fashioned Way' zeker kennen. Deze groep verzamelaars/fans van muziek uit de sixties was jarenlang actief in Tilburg met het organiseren van muziekmeetings en platenbeurzen. Na een geslaagde reünie in september 2018 hebben zij het plan opgevat om meer meetings te organiseren. Vaste stek wordt 't Boerke in Rijen waar op zondag 26 mei de aftrap wordt gegeven onder het motto 'Let's make a memory' met als rode draad de muziek van Cliff Richard The Shadows.

RIJEN - Organisator Ton Verhagen vertelt: "Twee maal per jaar zullen wij een meeting organiseren waarbij de muziek van Cliff Richard & The Shadows een centrale rol speelt. Altijd aangevuld met een flinke dosis sixties-muziek natuurlijk. Van Elvis tot de Everly Brothers en van Ricky Nelson, Fats Domino en Andy Tielman tot Jerry Lee Lewis en Carl Mann. Heerlijke muziek om op te dansen en om te luisteren! Naast deze meeting zullen er ook tweemaal per jaar evenementen zijn met sixties, country en/ of indo-muziek."

"Op zoek naar een geschikte locatie ontdekten we 't Boerke. Een locatie die eigenlijk alles in zich had waar wij naar op zoek waren. Een zaal met voldoende capaciteit, de sfeer van een 'bruin café', een podium van maar liefst 18 meter breed, parkeergelegenheid en een mogelijkheid om na het evenement een afzakkertje te nemen en een hapje te eten. Ook een behoorlijke dansvloer was noodzakelijk. En natuurlijk: een gemotiveerde eigenaar."

Zondag 26 Mei staan The Red Strats op het podium van ' Boerke bij het evenement dat begint om 14.00 uur en duurt tot 19.00 uur. De entree bedraagt 10 euro. The Red Strats vormen werkelijk een Cliff Richard Shadows Revival-band van topklasse.

In de 80-er en 90-er jaren speelde deze band onder de naam F.B.I. De sologitarist van de band - Roy Soerioroseno - behoort tot de beste sologitaristen van Europa.

Hij werd door Bruce Welsh van The Shadows uitgenodigd om samen met hem een nieuwe Shadows-formatie te beginnen in het Verenigd Koninkrijk.

De naam van deze formatie was 'The Moonlight Shadows'.

The Red Strats worden het vaste huisorkest van 'The Let's make a memory'-meetings in Rijen.

Cosy Rockers

Naast deze formatie spelen ook The Cosy Rockers. Deze 7-mans Sixties/Rock and roll-formatie uit het westen van Nederland laat in twee uur tijd heel wat sixties-hits de revue passeren. De beentjes kunnen dus van de (dans)vloer! Natuurlijk zijn ook de petty-coats en de vetkuiven van harte welkom.

In het gratis toegankelijke cafégedeelte van 't Boerke is er op 26 mei een foto-expositie over Cliff Richard opgezet door Lizet Hermans met haar fotoclub. Aanwezig zijn ook medewerkers van de Cliff Richard Radio uit Nieuw Zeeland, afdeling Nederland.

Meer berichten