Het tappunt is een initiatief van 'Join the Pipe' en sluit de Week van ons Water af (foto: Join the Pipe)
Het tappunt is een initiatief van 'Join the Pipe' en sluit de Week van ons Water af (foto: Join the Pipe) (Foto: Join the Pipe)

Nieuw watertappunt in gemeente Drimmelen

Water speelt een belangrijke, zelfs noodzakelijke, rol in onze levens. Om het belang van water en hoe hiermee om te gaan onder de aandacht te brengen wordt er in Midden-en West-Brabant de Week van ons Water georganiseerd. Dat is een mooie aanleiding voor het openen van een vierde watertappunt in de gemeente Drimmelen.

Eerder plaatste de gemeente Drimmelen al een openbaar watertappunt aan de Poolse Dreef (Terheijden), bij het Gat van den Ham (Lage Zwaluwe) en bij het park bij het gemeentehuis (Made). Op vrijdag 17 mei om 14.00 uur onthult wethouder Jan-Willem Stoop het vierde watertappunt bij het trapveldje aan de Zeggelaan in Terheijden. Voor al deze locaties is gekozen omdat er regelmatig mensen langs fietsen, wandelen of op een andere manier actief zijn in die omgeving.

Het tappunt is een initiatief van 'Join the Pipe'. Dat is een internationale organisatie, die met het aanleggen van tappunten in verschillende landen, de langste waterleiding ter wereld aanlegt. Zij promoot zo het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater (meer info: http://join-the-pipe.org). De gemeente Drimmelen ondersteunt het initiatief door op verschillende locaties in de gemeente tappunten te plaatsen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie, tel. 140162 of via 0162-691301.

Meer berichten