Mini Me met de jury en hun gewonnen beker
Mini Me met de jury en hun gewonnen beker (Foto: Mirte Oostrom)

Dansgroep Mini Me pakt 3e plek op EK Streetdance

Zes stralende gezichten van de meiden van dansgroep Mini Me van De Dansfabriek, afgelopen zondag tijdens de prijsuitreiking van de UDO European Street Dance Championships. Ze mochten de derde prijs in ontvangt nemen. Een geweldige beloning voor het harde trainen de afgelopen periode.

Het was voor Mini Me de tweede keer dat ze deelnamen aan het EK. In 2017 werden ze tweede. Dit jaar danste ze in een oudere leeftijdscategorie en in het hoogste niveau; Under12 Intermediate/Advanced. Het niveau in deze categorie was erg hoog. Een crew uit Rusland werd eerste, een Belgisch team pakte de tweede plaats. Bubblegum, het andere team van De Dansfabriek dat deelnam, behaalde in een andere categorie met een mooie zesde plaats ook een podiumplek. Al met al een weekend om trots op te zijn.

Mini Me
Isa, Lisa, Luka, Loïs, Puk en Kayleigh, zes meiden van 10 en 11 jaar, vormen samen de danscrew Mini Me van De Dansfabriek in Oosterhout. Ze hebben een grote passie voor dans en trainen iedere week samen om steeds beter te worden. Ze dansen regelmatig wedstrijden waar ze vaak in de prijzen vallen. In het voorjaar van 2018 deden ze mee aan het RTL4-programma Time to Dance. Na verschillende voorrondes selecteerde ze zich voor de opnames. Tijdens de First Impression-ronde was Dan Karaty, één van de juryleden, onder de indruk van hun uitstraling en de uitvoering van de dans. Ze waren overtuigend door naar de volgende ronde, een geweldige ervaring voor Mini Me.

EK
De afgelopen periode hebben de meiden extra getraind in aanloop naar het EK. Het EK begon op vrijdag met een voorronde. Mini Me zette een goede dans neer en plaatste zich als derde naar de finale. Tijdens de finale begon het optreden van Mini Me met een technisch mankement: na een aantal seconden viel de muziek ineens uit. Onder luid support van het publiek bleven de meiden rustig, gingen weer in hun startpositie zitten en wachtten af totdat het probleem verholpen was. Vervolgens gaven ze alles om nog een keer de dans zo ‘clean’ mogelijk uit te voeren. Maar was het voldoende om de derde plek vast te houden? De spanning was op de gezichten van de meiden af te lezen en de ontlading groot toen ze werden genoemd als de winnaars van de 3e plaats. Een geweldig resultaat voor deze groep meiden van De Dansfabriek!

Meer berichten