Antoniusviering op 11 juni met 'weggeefbrood'

Antoniusbeeld uit de Vinder
Antoniusbeeld uit de Vinder (Foto: Wiljan van der Zanden)

Sint-Antonius van Padua is al meer dan 100 jaar de patroon van de Sint-Antoniuskerk. Ook nu de kerk gesloten wordt zijn naamdag [13 juni] nog steeds gevierd.

Dit jaar al voor de 25e keer. Een jubileum dus. De viering vindt, sinds de kerk gesloten is, plaats in de Antoniuskerkzaal in ‘De Vinder’, Sint-Vincentiusstraat 113 A te Oosterhout.

Voorganger in de viering dit jaar is pastoor H. Akkermans en de Antoniuszangers, onder leiding van Theo Michielsen, zorgen voor de muzikale ondersteuning. De eucharistieviering begint om 18.30 uur. Op het eind van de viering worden de Antoniusbroodjes uitgedeeld.

Tientallen Antoniusbroodjes vinden elk jaar hun heilzame weg naar alle uithoeken van Oosterhout want Antoniusbroodjes zijn bestemd om “door te geven” aan mensen waarvan wij vinden dat ze die nodig hebben; die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Dit in navolging van Antonius want wie vasthoudt verliest.

Er is maar één plaats in Oosterhout waar de broodjes gratis te verkrijgen zijn: in de Antoniuskerkzaal in de eucharistieviering van dinsdag 11 juni 2019 om 18.30 uur. Na afloop van de viering is er koffie of thee met een koekje.

U bent van harte welkom en vergeet na afloop van de viering niet om een Antoniusbroodje voor iemand, die het nodig heeft, mee te nemen.

Meer berichten