speeltafel maarschalkerweerdorgel
speeltafel maarschalkerweerdorgel (Foto: laurens janus)

Jongeren brengen klassieke werken

Op dinsdag 11 juni vanaf 20.00 uur houdt de Stichting Ludens het tweede concert van dit jaar rondom het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek in Oosterhout

Het belooft een groots evenement te worden met orgel-, orkest- en koormuziek verzorgd door het Schoolkoor- en orkest van het Stedelijk Gymnasium te Breda en RK Jongerenkoor YRDV uit Raamsdonksveer, onder leiding van Frans van Dun en Jan Willems. De toegangsprijs bedraagt slechts €5,-. De opbrengst na aftrek van kosten gaat naar de instandhouding van het Maarschalkerweerdorgel.

Naast marktconcerten gedurende de zomermaanden organiseert de Stichting Ludens al enige jaren orgelconcerten op het Maarschalkerweerd-orgel. De bijzondere kwaliteiten van dit orgel ook in het lichte genre zijn reeds van diverse kanten belicht. Het organiseren van orgelconcerten en het onderhouden van kerkorgels kost veel geld. Om die reden wil de Stichting Ludens graag een benefietconcert organiseren ten behoeve van de instandhouding van het Maarschalkerweerdorgel. "Klassieke (kerk)muziek uitgevoerd door jongeren? Ja dat kan, en ze vinden het helemaal geweldig om in de Basiliek en rondom het Maarschalkerweerdorgel op te treden!," aldus een woordvoerder.

Meer berichten