Foto: Casper van Aggelen

Column Andy Marcelissen: Tennisarm

Michael P. – de moordenaar van Anne Faber - vertelt over de hardhandige manier waarop hij is gearresteerd. Hij brak daarbij zijn schouder.

'Ik ben gemarteld', zegt P. 'Ik kan bij het tennissen mijn backhand niet meer optimaal gebruiken.'

Dat wordt dus weer een schadevergoeding, die door de Staat betaald moet worden. Mist hij zo maar Roland Garros, omdat ze zijn backhand hebben gesloopt.

Wacht even... dus ik betaal niet alleen belasting om P. een fijn en zonnig leven te geven, maar nu blijkt dat ik potverdorie ook nog zijn tennislessen bekostig.

Anne was volgens haar familie onherkenbaar. Michael P. ook, nadat de politie hem genadeloos had doodgemarteld.

Oh nee, hij leeft nog, maar kan niet zo leuk meer tennissen. Weet je wie er ook niet zo leuk meer kan tennissen? Anne Faber!

Zou Michael P. wel begrijpen dat hij schuldig is, en niet Anne? Geen dag minder straf voor die wrede slager!

P. was in hoger beroep gegaan, omdat hij vond dat zijn straf te hoog was. Het feit dat hij hardhandig is gearresteerd, rechtvaardigt strafvermindering, vindt P. Hij heeft immers ook zijn excuses aangeboden en denkt nog elke dag aan Anne.

Afschuwelijk dat deze psychopaat nog jaren een podium krijgt om zijn natte dromen keer op keer te herbeleven.

Je gaat toch over je nek als je hoort dat de moordenaar van je kind, dochter, zus of vriendin iedere dag denkt aan zijn slachtoffer en werkelijk bij alles bedenkt wat zijn slachtoffer zou hebben gedaan of gedacht als ze nog had geleefd. Bij haar verjaardag denkt hij aan haar familie, die levenslang heeft gekregen.

Kan die man niet een verdoving in zijn hersens worden gespoten...?


De straf die de rechtbank hem heeft opgelegd, beschouwt hij als uitzichtloos lang. Als die in stand blijft, zal hij zelfmoord plegen, kondigt hij aan. 'Aan pillen is wel te komen.'

Een euthanasie-kliniek binnen de muren van een TBS-instelling is inderdaad geen verkeerd idee. Petitie beginnen? Desnoods crowdfunden?

Verdient zichzelf gaandeweg terug in de kosten die het bespaart op levenslang pamperen van die gewetenloze projectielen.

En anders? Levenslang laten tennissen in de bajes. Alle ballen op z'n backhand graag.

Levenslang...

www.andymarcelissen.nl

Meer berichten