Foto:

Kijkje in de toekomst van de zorg

Medewerkers van zorgorganisatie Volckaert krijgen binnenkort de kans een kijkje te nemen in de toekomst van zorg. Volckaert haalt van 11 t/m 21 juni namelijk het Future Care Lab naar locatie De Doelen in Oosterhout.

OOSTERHOUT - Het maar liefst 16 meter lange mobiele zorglab biedt zorg- en welzijnsmedewerkers de unieke ervaring om kennis te maken met de nieuwste zorginnovaties. Het Future Care Lab is een interactieve leeromgeving gefaciliteerd door ROC Midden Nederland die uitdaagt verder te gaan en denken met zorgtechnologie.

In kleine groepen gaan zorg- en welzijnsmedewerkers in het zorglab aan de slag met een casus. Door middel van video's en korte opdrachten gaan ze met elkaar in gesprek over de toekomst van zorg en hoe zorginnovaties een positieve bijdrage kunnen leveren.

Zorgtechnologie wordt in de nabije toekomst steeds belangrijker om de beste zorg voor cliënten te blijven bieden en efficiënter te werken.

Volckaert vindt het daarom belangrijk daar nu al over na te denken en mee aan de slag te gaan. Dagelijks wordt er bij de zorgorganisatie al volop gebruik gemaakt van zorginnovaties: de CRDL, de Qwiek-up, de BeleefTV en nog veel meer.

Daarnaast wordt jaarlijks de Zorg Innovatie Award (ZIA) uitgereikt aan het team met het meest innovatieve idee op het gebied van zorg.

Als aanmoediging krijgt het winnende team een cheque om te besteden aan de uitwerking van het idee.

Ook in juni zal er de nodige aandacht aan de ZIA worden besteed.

Met het binnenhalen van het Future Care Lab hoopt Volckaert het gebruik van zorginnovaties verder te stimuleren en zo toekomstbestendig te worden.

De Future Care Labs zijn een antwoord op de veranderende arbeidsmarkt in de zorg. Om studenten en de huidige zorgprofessionals beter voor te bereiden op ontwikkelingen in hun vakgebied, heeft ROC Midden Nederland drie labs ontwikkeld op het snijvlak van zorg, welzijn, techniek en ict.

Door de labs in te richten met state-of-the-art faciliteiten, worden studenten beter en meer toekomstgericht opgeleid voor de arbeidsmarkt, maar kunnen ook medewerkers uit het werkveld of vmbo getraind worden.

Ook bedrijven kunnen gebruikmaken van de labs.

Meer berichten