Riny, Conny en Stefan zitten even bij elkaar om muziek te maken.
Riny, Conny en Stefan zitten even bij elkaar om muziek te maken. (Foto: )

Eagle Shelter: een bijzondere plek

Eagle Shelter bestaat nu ruim vier jaar. Eén van de initiatiefnemers die tijd is Conny, die zich nog steeds met hart en ziel inzet voor Eagle Shelter. Samen met David regelt zij alle zaken die betrekking hebben op deze bijzondere plek in Dongen en de bezoekers die er komen.

Door Lia van Gool

DONGEN - In de flyer staat Eagle Shelter als volgt omschreven: 'De Eagle Shelter in Dongen is een veilige haven van ontmoeting, hoop, groei, herstel, creativiteit en aanboren van talent. Een plek waar ieder mens welkom is en zo kan binnenlopen. Je deelt bij binnenstappen alleen je voornaam…..Je mag zijn wie je bent…..We vormen samen met jou deze plek. Stap gerust binnen!'

Wat niet in de flyer staat, is dat de Eagle Shelter op een bijzonder plaats in Dongen ligt, aan het fietspad dat, grofweg, loopt van de Hertog Janstraat tot aan de Sportlaan. Als je langsfietst, zie je het gebouw staan, een gebouw met een grote tuin eromheen. Een plek, die uitnodigt om binnen te komen.

Eenmaal binnen valt de gemoedelijke sfeer op. Overal zitten mensen: als je de deur binnenkomt in de centrale ruimte met open keuken, in de grote, lichte, serre-achtige ruimte, in de werkplaats. Zij praten geanimeerd met elkaar, lezen een boek, zetten een kopje koffie of thee of zijn bezig in de werkplaats. Op het podium staat een drumstel, klaar voor gebruik, buiten spelen kinderen.

"Het aantal bezoekers wisselt per dag," zeggen Conny en David. "De ene dag komen er wel zestig mensen, een andere dag wat minder. Sommigen lopen hier drie keer per dag binnen, als het mooi weer is. Ook het programma dat wij bieden, is elke week anders."

De bezoekers zorgen er zélf voor dat het programma elke week anders is. "Zij werken ideeën uit, maken plannen. Het idee om Spaanse les te geven, ontstond spontaan, ook worden er muzieklessen gegeven en zijn er verschillende cursussen en workshops."

Belangrijk is dat iedereen aan kan sluiten. "Het is een ontmoetingsplaats voor iedereen." Conny vertelt, dat de Eagle Shelter 'precies is geworden zoals ik het voor ogen had', het is een soort vrijplaats geworden. Eén bezoeker omschreef de bijzondere plaats treffend, als 'een plek die wij samen maken, ieder een puzzelstukje met een eigenheid; wij vormen een mooi plaatje dat nooit af is'.

Bezoekers komen hier om verschillende redenen. Een belangrijke overeenkomst is, dat zij elkaar stigma-vrij ontmoeten. Wie je bent, wat je doet, of je rijk bent of arm, dat maakt niet uit. Nee, je bent mens en daarom kom je hier, om te verbinden, talenten te delen en te groeien.

Voor meer informatie over de Eagle Shelter: kijk op Facebook of op

www.eagleshelter.nl

Meer berichten