Team samen trainers
Team samen trainers

SCO JO10-1 sluit het seizoen goed af

De JO10-1 van SCO kende aan het begin van het seizoen een moeilijke start. Ingedeeld in de eerste klasse begonnen de jongens aan de KNVB-beker competitie. Al snel werd duidelijk dat dit niveau te hoog gegrepen was. Op het laatste moment kon worden terug gestapt naar de 2de klasse.

Ook hier merkte het team dat de onderlinge verschillen groot waren en de resultaten bleven wat achter. Gaande het seizoen werden de jongens beter en de posities duidelijker, in de verdediging de fysieke Kai en Guus en de technische Jeremy op links. Centraal werd er gewisseld tussen Effe en Sem die zorgden voor de spelverdeling. In de voorhoede waren het Roan, Seb en Loek voor de afwerking. Het team stond en de diesel was opgestart!

Na de winterstop werden wedstrijden met meer overtuiging gewonnen of gelijk gespeeld, als er verloren werd was dit met een minimaal verschil. Het belangrijkste wapen van het team was het goed kunnen rond spelen van de bal. Dit thema is het hele seizoen door de trainers als leidraad gebruikt.

Aan het einde van dit seizoen restte het Schiethoek toernooi bij Be-Ready in Hank. Met het team was de afspraak gemaakt dat alles in deze seizoen finale tot uiting moest komen, we zouden winnen!
Die afspraak zijn de jongens met verve nagekomen, de eerste wedstrijd tegen Altena JO10-1 begon met een snelle 1-0 voorsprong voor SCO maar werd snel gevolgd door de 1-1. Lang waren de jongens zoekende het juiste ritme. Vlak voor het einde werd door Effe een lang bal op Seb gegeven die hem pan klaar voor Roan positioneerde met als resultaat de 2-1 overwinning.

De hierop volgende wedstrijd was tegen de gastheer, Be-Ready JO10-1. Deze wedstrijd ging ook zeer lang gelijk op waarbij SCO veruit de meeste schoten op doel had maar hem er nog niet in had gekregen.
Beide teams scoorde laat in de 2de helft één keer. Resultaat 1-1. Hiermee wisten we dat dit onze tegenstander werd voor de overwinning.

In de 3de wedstrijd, tegen Raamsdonk JO10-1, kwamen de jongens pas echt goed op stoom met goals van Jeremy, Kai, Loek, Roan en Seb die een perfecte volley maakte. Eindscore 7-1 voor SCO!

De laatste wedstrijd van het toernooi was tegen GRC JO10-1, waarschijnlijk de spannendste wedstrijd hier werd bepaald of SCO of Be-Ready kampioen zou worden. SCO had aan een gelijkspel voldoende. Lang stond SCO op een 1-1 gelijkstand en werd ondanks hevig protest de 2-1 van SCO toch goed gekeurd. Door het ontstane tumult waren de jongens afgeleid en volgde direct de 2-2. Dit was jammer maar het resultaat mocht er zijn, bij het laatste fluitsignaal was de stand 2-2 en dus had SCO JO10-1 het kampioenschap binnen! Een zeer geslaagd en leerzaam seizoen kwam hiermee ten einde. Op naar het volgend seizoen! Wij, de trainers, wensen alle spelers volgend jaar een wederom mooi en leerzaam seizoen toe!

Meer berichten