Kampioensteam BV Strijen 1
Kampioensteam BV Strijen 1 (Foto: Toon Hofkens)

Kampioenenhuldiging 2019 Senioren-Biljart-Kring Oosterhout

Ruim 140 bezoekers trok Biljartcentrum ’t Hartje in Oosterhout op woensdag 5 juni! Waar het jaarlijks "slechts" een huldiging van kampioensteams betrof, had het SBK-bestuur bedacht om eens een heuse strijd door de Dreamteam-aanvoerders Libre en Bandstoten te laten uitvechten!

Voorzitter Ton Jansen: “Geweldig zo’n opkomst! 2 Vliegen in 1 klap: afronding van een seizoen middels bekeruitreiking en integratiemiddag voor de A-, B- en C-spelers, die gewoonlijk op de middagen maandag, dinsdag en woensdag hier en in De Klip in Dorst biljarten.”

De Kampioensteams 2018 en 2019 waren in de spelsoort Libre: Strijen 1 in de A-klasse, Dommelbergen 1 in de B-klasse en Slotjes 2 in de C-klasse. In de spelsoort Bandstoten werden dat de teams van: Strijen 1 in de A-klasse, Bunthoef 3 in de B-klasse en Dommelbergen 3 in de C-klasse.

Competitieleider van de SBK, Cees Kooijman, legt uit: "In Oosterhout zijn de verenigingen overdag al jaren actief binnen de Senioren-Biljart-Kring Oosterhout (SBK) in 3 klassen, A, B en C. Elk jaar spelen zij (thans 8 verenigingen; 28 teams met ruim 140 biljarters) in Oosterhout en Dorst een Libre- en een Bandstoot-competitie”. De uitslagen en standen worden ingevoerd op www.biljartpoint.nl. Daar is per spelsoort en klasse een cijferpagina te vinden, waarop onder het Dreamteam de meest waardevolle spelers van het seizoen zijn vermeld. De 2 meest waardevolle spelers per klasse/spelsoort speelden vanmiddag tegen elkander zowel Libre als Bandstoten, wat veel bekijks tot gevolg had!

De uitslag daarvan is: Seizoen kampioenen SBK: A-klasse Ad van Gils en Rinus van Engelen, B-klasse Piet Pauly en Marie van Vught en C-klasse Ad van der Enden en Sjaak Schouten.

Jan van Beek, Secretaris, benadrukt nog eens “dat dit het jaarlijkse moment is, waarop de besten van alle klassen op dezelfde dag tegen elkander spelen.” Over integratie gesproken tussen de hoogste, minder hoogste en lagere spelers!

Gezien de opkomst en de positieve reacties achteraf lijkt aan een herhaling niet te ontkomen…

Meer berichten