Foto:

Beachandball Tournament Oosterhout

Vanaf donderdag 18 juli tot en met zondag 21 juli zal het Camelot Beachhandball Tournament 2019 voor de 10e keer in haar geschiedenis de Europese beachhandbaltop verwelkomen op haar toernooi in Oosterhout!

OOSTERHOUT - Na het sportieve en organisatorische succes van 2018, waarvoor de sportstimuleringsprijs in ontvangst werd genomen, zullen de Oosterhoutse handbalvereniging OHC'01 en TSHV Camelot uit Tilburg opnieuw het evenement op zowel de Markt in Oosterhout als op Sportpark de Contreie in Oosterhout laten plaatsvinden.

Door het evenement ook echt naar het centrum van de stad te brengen hoopt de organisatie enerzijds haar ruim 600 deelnemers meer van Oosterhout te laten zien en genieten en hoopt de organisatie anderzijds inwoners en omwonenden van de stad meer spektakel en beleving te bieden.

Dit jaar zullen meer dan 40 dames- en herenteams uit 18 verschillende landen strijden om de titel en de felbegeerde punten voor de Europese ranking.

In een periode van vier dagen zullen op de twee verschillende locaties bijna 200 wedstrijden gespeeld.

De finales, die op zondag 21 juli plaatsvinden, zullen net als vorig jaar live uitgezonden worden door ORTS.

Echte blikvangers tijdens deze editie zijn de natuurlijk de lokale helden van OHC'01 maar ook zeker het Nationale team van Noorwegen en bijvoorbeeld de nationale kampioenen Westsite Amsterdam bij de dames en Hiekka Hauskaa bij de heren.

Wilt u hen, onder het genot van een hapje en een drankje, in actie zien? Dan nodigt de orgnisatie u van harte uit om op donderdag 18 juli tussen 18:00 en 21:30 naar de Markt in Oosterhout te komen voor de feestelijke opening.

De finales zullen plaatsvinden op zondagmiddag 21 juli op sportpark de Contreie .

De organisatie van het Camelot Beachhandball Tournament 2019 denkt gelukkig niet alleen aan het seniorentoernooi. De jeugd heeft immers de toekomst! Daarom nodigen zij alle kinderen van harte uit voor de beachhandballclinics die op donderdag 18 juli en vrijdag 19 juli van 12:00 tot 14:00 georganiseerd zullen worden.

Deze clinicis worden georganiseerd voor enthousiaste kinderen tussen de 8 en 14 jaar.

Vragen of interesse? U kunt contact opnemen via camelotbeach2010@gmail.com.

Zo'n grootschalig evenement kan de organisatie natuurlijk alleen maar succesvol organiseren dankzij de prima samenwerking tussen TSHV Camelot en OHC 01 en de geweldige ondersteuning van de vele sponsors en de vele hardwerkende vrijwilligers en de Gemeente Oosterhout en VV Oosterhout, die onder andere mede verantwoordelijk zijn voor deze prachtige locaties.

Meer berichten