Fietsvierdaagse 2019 was een groot succes

Van 6 t/m 9 juni heeft Stichting Oosterhoutse Fietsdagen de fietsvierdaagse georganiseerd. Net als voorgaande jaren was de vierdaagse fietstocht een succes. Zaterdag was het niet zo goed weer, maar de echte enthousiaste fietsers trotseerden de wind en fietsten lekker mee. Stichting Oosterhoutse Fietsdagen is in 1996 gestart met de Fietsdriedaagse. De driedaagse fietstocht is de eerste jaren de enige activiteit geweest. Sinds 2014 is het fietsvierdaagse en sinds dat jaar worden meerdere fietstochten per jaar georganiseerd. Alle fietsroutes starten vanaf het schitterende Floralia Park aan de Beneluxweg in Oosterhout.

Fietsvierdaagse dit jaar van 6 t/m 9 juni

De eerste fietsers zijn gestart op donderdag 6 juni om 9.15 uur. De voorzitter, Leny van der Ende, heeft de vierdaagse ‘afgetrapt’ door de fietsers een hele goede fietsreis te wensen gedurende de komende 4 dagen. Ook de routeopstellers kregen de complimenten van de voorzitter. Zonder enthousiaste routeopstellers zijn de fietstochten niet mogelijk. Een fietser is niet verplicht 4 dagen te fietsen, 1 dag is ook prima. Iedere dag van de fietsvierdaagse gaat de fietstocht naar een andere windrichting. Donderdag 6 juni was de zuidroute aan de beurt, vrijdag west, zaterdag ging de route naar het noorden en zondag 9 juni naar het oosten. Het zal niet verbazen dat zaterdag de minste fietsers van start zijn gegaan. Nog zo’n 100 fietsers trotseerden de harde wind en de regen. De inschrijving was, met uitzondering van zaterdag, op het voorterrein van het Floralia Park. Mede door het mooie weer zijn zondag de meeste fietsers van start gegaan. Bijna 250 fietsers hebben zondag genoten van een mooie fietstocht in prachtig zomerweer.

Cadeautje van de sponsors

De fietser kan tijdens de vierdaagse kiezen om 25, 40 of 60 km te fietsen. De route is zo opgezet dat een fietser onderweg nog kan besluiten om een andere afstand te fietsen. Wie 40 km gaat fietsen heeft het eerste deel dezelfde route als een fietser die 25 km fietst. Onderweg is dan een afbuiging voor de fietser die 25 km wel genoeg vindt. Langs de route wordt een stempelpost aangedaan waar de fietser een lekker kopje koffie kan kopen. Op zondag zijn de fietsers van alle afstanden bij de Jacobushoeve aan de Steenovensebaan verwend met een ijsje. Bij terugkomst bij het Floralia Park kregen de fietsers een tegoedbon van Albert Heijn, goed voor een verspakket en een kortingbon van het restaurant van het Floralia Park. Heel veel fietsers zijn zondag nog even blijven zitten in de prachtige tuin van het Floralia Park voor een kopje koffie of wat sterkers.

Fiets van Trommelen

Ieder jaar stelt Trommelen Tweewielers een damesfiets ter beschikking voor de fietsers van de vierdaagse. Zondagmiddag, na binnenkomst van alle fietsers die vier dagen hebben gefietst, is de fiets verloot. De fiets is dit jaar gewonnen door de heer A. Machielsen. Hij was zondag niet in staat de fiets in ontvangst te nemen. De overdracht volgt nog.

Familiefietstocht

Op zondag 7 juli is de familiefietsocht. Dan is er voor de kinderen een speurtocht met kabouters die allemaal een letter bij zich hebben. Onder de kinderen die alle letters vinden en het woord goed hebben, wordt een leuke prijs verloot. Ook is er een wedstrijd langzaam fietsen. Wie kan het langzaamst fietsen over een afstand van 100 meter? Die wint een trofee. Eén trofee is voor kinderen tot 12 jaar. Ook voor deelnemers van 12 jaar en ouder die heel langzaam kunnen fietsen is een trofee te winnen.

Meer berichten