Beeld van Burendag 2018 (Foto: Photo Republic / Bibi Neuray)
Beeld van Burendag 2018 (Foto: Photo Republic / Bibi Neuray) (Foto: Photo Republic / Bibi Neuray)

Inschrijving voor Burendag 2019 geopend

REGIO - De inschrijving voor de 14e editie van Burendag is geopend. Vanaf nu kan iedereen die zijn buren beter wil leren kennen een burendagactiviteit aanmelden via www.burendag.nl. Dit jaar bieden de organisatoren Douwe Egberts en het Oranje Fonds een aantal buurten in het land een extra steuntje in de rug. Het gaat daarbij om buurten waar doorgaans minder onderlinge verbinding is, maar waar wel behoefte is aan meer contact. Burendag valt dit jaar op 28 september.
>
Burendag wordt ieder jaar door Douwe Egberts en het Oranje Fonds georganiseerd om contact tussen buurtgenoten te bevorderen. De dag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Burendag biedt iedereen in Nederland een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met hun buren. Zo kan iedereen ontdekken wie er in zijn of haar buurt woont en wordt tijdens Burendag vaak de basis gelegd voor nieuwe contacten. Zo kan één dag een effect hebben dat veel langer duurt.
Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: "We willen iedere inwoner van ons land van harte uitnodigen om mee te doen met Burendag. Kijk daarvoor op burendag.nl."

Meer berichten