De cast van DAG MAMA
De cast van DAG MAMA (Foto: DAG MAMA)

Park Zuiderhout inspireert met Dag Mama

Maandag 3 en 17 juni streek de veelgeprezen muziektheatervoorstelling DAG MAMA neer in Park Zuiderhout. Meer dan tweehonderd belangstellenden - medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers – werden ruim drie uur geboeid door theater inclusief een workshop en lezing over omgaan met dementie.

De voorstelling maakte veel indruk op de bezoekers. Enkele reacties: “Wow, wat een spel!”, “Heel, heel herkenbaar”, en “Ik ga met een hoofd vol bruikbare inzichten en tips naar huis.”

Uniek theaterstuk voorziet in bagage

Park Zuiderhout koos voor een bijzondere manier om medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers mee te nemen in de wereld van dementie. Initiatiefnemer Pleunie van Galen, HR adviseur opleiden en ontwikkelen: “Iedereen die regelmatig in Park Zuiderhout komt, voor werk of bezoek, krijgt in meer of mindere mate te maken met de wereld van dementie. Ook collega’s die niet rechtstreeks met bewoners werken en vrijwilligers en mantelzorgers willen wij bagage meegeven over het omgaan met mensen met dementie. We gaan hiervoor iedere keer op zoek naar een aansprekende (trainings)vorm. Deze hebben we nu absoluut gevonden met het theaterstuk DAG MAMA.”

Over DAG MAMA

Door middel van prachtige muziek en levensechte scenes kruipen de bezoekers in de huid van de mens met dementie. De makers van de voorstelling zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Zij delen tijdens de voorstelling hun mooiste inzichten en handvatten om het beste te kunnen geven aan iemand met dementie. DAG MAMA geniet bekendheid in Nederland en België, met reportages van onder andere de NPO-programma’s Nieuwsuur, Landinwaarts en Tijd voor MAX. In november verscheen het boek bij DAG MAMA in de bestsellerlijsten: Jij bent toch mijn dochter?

Meer berichten