Beide zwembaden hebben dankzij de prettige samenwerking met Team:Fit een belangrijk doel bereikt
Beide zwembaden hebben dankzij de prettige samenwerking met Team:Fit een belangrijk doel bereikt (Foto: )

Gezondere kantines voor zwemmers

De Schans heeft het bronzen certificaat 'gezondere horeca' behaald! De Ganzewiel ging aan de haal met het zilveren certificaat in dezelfde categorie.

GEERTRUIDEnBERG - Beide locaties hebben in het kader van de landelijke samenwerking tussen Sportfondsen en Team:Fit de horeca aangevuld met betere keuzes.

Deze stap heeft ertoe geleid dat Arie Eikelenboom, manager Sportfondsen Geertruidenberg, vrijdag 5 juli het zilveren en bronzen certificaat door Team:Fit-coach Irene Walk uitgereikt krijgt.

De teams van De Schans en De Ganzewiel hebben hard gewerkt om de Team:Fit aanpak binnen hun horeca vorm te geven. Een gezondere uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal. Het oog van bezoekers valt meteen op de betere keuzes hartige en zoete snacks en fruit, zo is er een bruine tosti te verkrijgen en bruine gezondere broodjes.
En er is altijd water beschikbaar in de vorm van waterkannen op de balie. De bezoekers zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.
Beide locaties hebben de horeca samen met de Team:Fit-coach gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum, kennispartner van Team:Fit. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook in sportkantines/horeca gezondere keuzes kunnen maken. Ervaren dat gezonder eten lekker en heel gewoon is, helpt hun een gezonder eetpatroon te ontwikkelen.

De volgende stap die sportfondsen Geertruidenberg wil zetten is het behalen van respectievelijk het zilveren en gouden certificaat.

Beide zwembaden hebben dankzij de prettige samenwerking met Team:Fit een belangrijk doel bereikt. De kantines hebben een gezondere uitstraling en dit maakt de gezonde keuze voor de klant heel logisch.

Team:Fit is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en helpt sportaccommodaties en zwembaden om horecabezoekers te verleiden tot het maken van de gezondere keuze door in te zetten op een gevarieerd assortiment, een gezondere uitstraling en het enthousiasmeren van de leden en bezoekers voor dat gezondere aanbod.
Niet door broodjes frikandel te verbieden, maar door daarnaast ook betere keuzes aan te bieden en die goed aantrekkelijk te maken. Zo wordt de betere keuze de makkelijke keuze.

Samen met Sportfondsen is de Team:Fit-aanpak op maat gemaakt, om landelijk in zwembaden en sporthallen het gezondere aanbod aantrekkelijk en leuk te maken voor kinderen en hun ouders. Het is daarbij, net als in de sportkantine, belangrijk dat dit aanbod aansluit op de behoefte van de bezoeker en dat de gezondere producten aantrekkelijk en goed zichtbaar worden aangeboden. Daarnaast is er aandacht voor de rol van medewerkers.

Meer berichten