Foto:

'En dan zet ik je in de krant...'

De zesjarige Puck Boekholt uit Oosterhout kreeg in oktober van vorig jaar de diagnose AML, een acute vorm van leukemie. Op dat moment beloofde correspondent/fotograaf Casper van Aggelen van Het Kanton dat als ze beter zou zijn, ze in de krant zou komen. Bij deze dus...

Wat begon met een blauw oog, resulteerde afgelopen vrijdag in de uitslag van één van de laatste scan die Puck moest ondergaan: 'Puck is schoon!' was het verlossende bericht! De komende jaren moet Puck nog wel gemonitord blijven, maar het bericht van vrijdag was er niet minder fantastisch om. Toevallig stond maandag een groot prinsessenfeest voor Puck op het programma, aan haar en haar familie aangeboden door de Make-A-Wish-Foundation. Puck, papa Johan, mama Tamara en haar stoere broers Deen en Moos werden met veel vriendinnetjes en vriendjes thuis in Oosterhout met limousines opgehaald en mochten zich even een koninklijke familie voelen in het Witte Kasteel van Loon op Zand. Natuurlijk was er taart, muziek, feest en een witte koets om in rond te rijden. Na een dag vol prinsessenactiviteiten werd er uiteraard met friet en snacks afgesloten. Dat hoort bij feest, ook voor prinsessen.

Maarten van der Weijden

Puck en haar broers Deen en Moos werden landelijk nieuws toen Maarten van der Weijden aankondigde dat er tijdens zijn afgelopen 11stedenzwemtocht de mogelijkheid was om mee te zwemmen, om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Deen en Moos startten hun eigen actie om gesponsord mee te zwemmen, haalden zo ruim € 34.000 op en waren te zien in bijna evenzoveel televisieprogramma's. Waar Puck zich heel stoer door de behandeling van haar ziekte sloeg, waren Deen en Moos in de weer met het water.

 

 

Meer berichten