Op zondag 18 augustus, precies 50 jaar na het legendarische muziekfestival, brengt Warner Bros. WOODSTOCK eenmalig terug op het witte doek
Op zondag 18 augustus, precies 50 jaar na het legendarische muziekfestival, brengt Warner Bros. WOODSTOCK eenmalig terug op het witte doek (Foto: )

Muzikale zomer in Theater de Bussel

Voor alle muziekliefhebbers is er leuk nieuws: er worden deze zomer extra veel muzikale films vertoond in de Bussel! Zo kunt u naar de jubileumvertoning van WOODSTOCK en de hitfilm Rocketman.

OOSTERHOUT - Op zondag 18 augustus 2019, precies 50 jaar na het legendarische muziekfestival, brengt Warner Bros. Pictures de Oscar winnende muziekdocumentaire WOODSTOCK eenmalig terug in de Nederlandse bioscopen, zo ook in de Bussel. Daarnaast wordt het waargebeurde verhaal van Elton John: Rocketman, niet één, niet twee, maar wel drie keer gedraaid het Oosterhoutse theater.

Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het 'Three Days of Peace and Music' waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baezen Crosby en Stills & Nash.

Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte de ruim drie uur durende muziekdocumentaire WOODSTOCK die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar in de categorie ´Beste Documentaire´. Om het 50jarig jubileum van dit iconische festival te vieren komt de legendarische muziekdocumentaire WOODSTOCK eenmalig naar Theater de Bussel op zondag 18 augustus voor een speciale vertoning. De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.

De film Rocketman vertelt het inspirerende verhaal over een small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur. In de film komen alle hitnummers van Elton John in musicalvorm voorbij. Dit zorgt voor een hele nieuwe beleving van de bekende nummers. Op donderdagmiddag 4, vrijdagavond 5 en zaterdagmiddag 6 juli kunt u genieten van deze musicalfantasie.

"Eindelijk een studiofilm waarin een gay-icoon echt homoseksueel mag zijn."

– de Filmkrant

Meer berichten