Mooie groep 50-ers
Mooie groep 50-ers

1e editie '50 Rocks!'groot succes

Op zaterdag 29 juni jl. vond in Raamsdonksveer de eerste editie plaats van 50 ROCKS!, een volledig nieuw evenement voor Sara's en Abrahammen geboren in '68 en '69 en woonachtig zijn in Raamsdonksveer of ooit daar op school hebben gezeten. Zij waren, zijn of worden namelijk 50 jaar in 2019 en dat was voor de organisatie een uitstekende reden om een mooi feestje neer te gaan zetten.

Het is tegen 2 uur in de middag als het café van De Witte Leeuw langzaam volstroomt met de deelnemers aan de primeur van dit evenement. Onder het genot van een bakje koffie of thee met iets lekkers komen al snel de verhalen en anekdotes van vroeger los en vinden direct ontmoetingen plaats van mensen die elkaar al geruime tijd niet meer gezien hebben. Het wordt al gauw gezellig binnen de groep van zo'n 65 personen maar nadat de presentatrice de deelnemers heeft verwelkomd en een korte toelichting heeft gegeven van het programma van de dag is het om 15:00 uur toch echt tijd om te gaan starten met de eerste activiteit; de "Walk down Memory Lane"

De deelnemers zijn bij binnenkomst in groepen van ca. 8 personen ingedeeld waarmee zij een wandeling door Raamsdonksveer gaan doen. Tijdens deze wandeling moeten diverse opdrachten worden uitgevoerd en vragen worden beantwoord die voor een groot deel betrekking hebben op hun jeugdjaren. Er is direct het nodige fanatisme te bespeuren en vol enthousiasme gaan de groepen onderweg. Vanwege de hoge temperatuur heeft de organisatie gezorgd voor extra waterbevoorrading onderweg en kan er in het Koningspark even worden gerust in de schaduw om onder het genot van een koud drankje even af te koelen. Wat verderop in de route krijgen de deelnemers bovendien nog een heerlijk ijsje bij Timmy’s. Zo rond 17:45 uur is de laatste groep terug bij De Witte Leeuw alwaar iedereen tijdens het borreluurtje in het café of op het terras weer vrolijk doorgaat met het ophalen van herinneringen of het bijpraten met oude of nieuwe bekenden terwijl de organisatie druk in de weer is met het controleren van de vragen en opdrachten van de diverse groepen.

Om 18:45 uur heeft de chef-kok van de Witte Leeuw een prachtig hapjesbuffet klaargezet met diverse warme en koude lekkernijen. Nadat Peter Lambregts het buffet heeft toegelicht en geopend geniet iedereen zichtbaar van al het lekkers wat de keukenbrigade voor hen heeft klaargemaakt. Rond 20:00 uur worden in vogelvlucht nog even de antwoorden van de vragen van de wandeling doorgenomen en is “Oh ja…” een veel gehoorde reactie.

Om 20:30 uur sluiten veel partners van deelnemers aan en verhuizen we naar achter alwaar de organisatie de zaal heeft omgetoverd tot een oude discotheek. Ook is er een hoekje ingericht met een stukje oude tienerkamer en een keukeninrichting uit de 70-er en 80-er jaren. Voor velen een feest van herkenning…

Vooraf is de deelnemers ook gevraagd om foto’s mee te brengen van vroeger met henzelf op een herkenbare plek in Raamsdonksveer of bijvoorbeeld op sportclub of school. Als iedereen door de gang naar achter loopt worden ze verrast door alle foto’s die daar zijn opgehangen. Het Veers Erfgoed heeft deze namelijk aan het begin van de middag opgehaald, ingescand en afgedrukt, samen met de groepsfoto’s die de groepen in het park moesten maken tijdens de wandeling in de middag. Iedereen is alweer snel aan het zoeken of zij zichzelf op de vele foto’s kunnen terugvinden.

Nu wordt het echter tijd voor feest! In de prachtig aangeklede zaal gaan we starten met “The Revival of the Keizersdijk”. De organisatie heeft een 4-tal DJ’s van diverse lokale horecagelegenheden uit de 80-er jaren bereid gevonden om deze avond van de nodige hits van vroeger te voorzien. Het is aan “Huub Joore (Haciënda) om te avond te openen en al vlug staat de dansvloer vol en krijgt iedereen het gevoel 30-35 jaar terug in de tijd te zijn gegaan. Daarna is het de beurt aan het duo Andy Heere en Antonio Frik (Sandokan en Positive Force). Tijdens een 2 uur durende set komen weer veel oude knallers voorbij, regelmatig voorzien van originele videoclip. De dansvloer blijft continu gevuld en iedereen voelt zich echt weer even een tiener.

Rond half 12 neemt Gilbert Joris (Positive Force) de plek van Andy en Antonio over en ook hij laat de klassiekers onophoudelijk voorbij komen. De sfeer is echt super! Het is aan Huub Joore om de avond af te sluiten en dat is hem wel toevertrouwd! Wat een feest om deze 4 mannen weer eens aan het werk te zien! Echt een topavond!

Het feest gaat door tot in de kleine uurtjes en langzaam vertrekken de deelnemers met tegenzin richting huis. Zij krijgen als dank nog een klein ludiek presentje mee en de organisatie wordt overladen met complimenten. Wat heeft iedereen ontzettend genoten van deze dag en er komen vanuit de deelnemers al diverse verzoeken om dit evenement volgend jaar zeker voort te zetten. Een groter compliment kan de organisatie niet krijgen en zij kijkt dan ook zeer trots terug op hetgeen zij in relatief korte tijd weg heeft kunnen zetten. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Rest ons nog een aantal personen te bedanken; Alle deelnemers voor hun aanwezigheid, enthousiasme en gezelligheid, Peter Lambregts en personeel van de Witte Leeuw voor hun uitstekende medewerking en verzorging, de DJ’s Antonio, Huub, Gilbert en Andy voor het bouwen van het prachtige feestje, Bjorn en Sven van Twinsound voor het geluid en extra licht, Mark de Graauw van Timmy’s Eethuis voor de ijsjes onderweg, Sam Luppens voor het maken van de foto’s gedurende de middag, en Pascal Hendriks en Kees van Gennip van het Veers Erfgoed voor het inscannen en afdrukken van alle oude foto’s en de bijdrage aan de vragen en opdrachten voor de Walk down Memory Lane.

Uiteraard ook een groot woord van dank aan Team 50 ROCKS! bestaande uit Angelo, Jeannette, Ad, Carola, Karin, Monique en Willy. Zij gaan er alles aan doen om dit evenement volgend jaar opnieuw te laten plaatsvinden en roepen hierbij alvast mensen van geboortejaar 1970 op zich te melden bij de organisatie via info@50rocks.nl als zij interesse hebben om een bijdrage te leveren aan de organisatie van de volgende editie.

Tot volgend jaar!

Meer berichten