Voor het eerst in haar geschiedenis presenteert de Geertruidskerk een zomerexpositie van museaal niveau
Voor het eerst in haar geschiedenis presenteert de Geertruidskerk een zomerexpositie van museaal niveau (Foto: Stichting Behoud Geertruidskerk)

Zomerexpo #OPPAPIER in de Geertruidskerk

Op zaterdag 13 juli vindt om 14:30 uur in de Geertruidskerk de opening plaats van de zomerexpositie #OPPAPIER. Voor het eerst in haar geschiedenis presenteert de Geertruidskerk een zomerexpositie van museaal niveau. De opening zal worden verricht door burgemeester Jan Luteijn. Bezoekers maken kennis met het werk van de kunstenaars Alle Jong en Femke Gerestein.

Na de opening zal het eerste zaterdagmiddag inloopconcert plaats vinden. Het concert wordt verzorgd door Drieërlei. Na afloop van de muzikale uitvoering bent u van harte uitgenodigd voor een informele borrel en kennismaking met de kunstenaars.

Nieuw zijn dit jaar de lezingen in de Geertruidskerk. Op 17 juli zal Karen Admiraal, uitvaartverzorgster van Buitengewoonafscheid en avondlezing geven met als thema: Afscheid nemen zoals je was! Aanvang 19:30 uur. Cees Schuller verzorgt op 25 augustus om 14:00 uur een lezing over de Statendam. Cees zal uitgebreid en met veel enthousiasme vertellen over het schip de Statendam, de suikerfabriek en de Statendam als onderdeel van de Zuiderwaterlinie. Op 21 juli en 18 augustus verzorgt Veers Erfgoed een lezing waar u niet voor hoeft te gaan zitten. Met als titel: Kijkend naar ’t Veer. Het wordt echt iets bijzonders: u mag zelfs de oren in!

Meer berichten